DomovNoviceOb dnevu Zemlje študenti prejeli zabojnike za biološke odpadke

Ob dnevu Zemlje študenti prejeli zabojnike za biološke odpadke

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) je v sodelovanju s komunalnim podjetjem Marjetica Koper ob svetovnem dnevu Zemlje, ki ga obeležujemo danes, 22. aprila, osveščala študente o recikliranju odpadkov.

Študenti so znanje o recikliranju pridobivali v študentskem domu Villa Domus, ki ima 34 garsonjer, v katerih trenutno biva 69 domačih in tujih študentov. Garsonjere so opremljene tudi s kuhinjo, ki jo študenti redno uporabljajo, pri tem pa poleg drugih odpadkov nastaja tudi biološki odpad.

Ob dnevu Zemlje se študenti pogovarjajo o recikliranju. Foto: Vojko Rotar

Da bodo lahko študenti vestno in učinkovito ločevali odpadke, je komunalno podjetje Marjetica Koper vsem bivalnim enotam študentskega doma podarilo mali kuhinjski koš za biološke odpadke ter biorazgradljive vrečke. ŠOUP bo s pomočjo Marjetice Koper vse stanovalce podučil tudi o ločenem zbiranju komunalnih odpadkov. S pravilnim ločevanjem in odlaganjem odpadkov lahko namreč vsi ogromno prispevamo k varovanju okolja, ohranjanju čiste in urejene soseske ter k preprečevanju ali zmanjševanju škodljivih vplivov odpadkov.

“Mladi se zavedamo, da kakovostno ločeni odpadki predstavljajo tudi surovino, vir za nove proizvode. Z uporabo sekundarnih energetskih virov v postopkih reciklaže prihranimo naravne vire, ki jih danes že primanjkuje. Zato ločujmo odpadke, narava nam bo hvaležna,” sporoča Kristina Taja Gruenfeld, sekretarka za socialo in študentsko problematiko ŠOUP. *