DomovNoviceOb svetovnem dnevu civilne zaščite plaketa tudi Igorju Rakarju

Ob svetovnem dnevu civilne zaščite plaketa tudi Igorju Rakarju

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes so na Brdu pri Kranju ob svetovnem dnevu civilne zaščite slovesno podelili priznanja za minulo leto. Najvišje priznanje, kipec Civilne zaščite Republike Slovenije, je prejel Bojan Kopač, med dobitniki plaket pa je tudi vodja Medobčinske službe za zaščito, reševanje in varstvo okolja Medobčinske uprave Istre Igor Rakar.

Osrednje slovesnosti ob dnevu Civilne zaščite sta se ob številnih uglednih državnih gostih udeležila tudi predsednica države Nataša Pirc Musar in predsednik vlade Robert Golob, ki je v nagovoru predstavnikom Civilne zaščite poudaril, da je struktura Civilne zaščite odlično organizirana, da temelji na prostovoljstvu in se odziva ne samo hitro, ampak tudi solidarno in človeško.

Dan Civilne zaščite obeležujemo 1. marca. Ta dan je namenjen počastitvi vseh pripadnic in pripadnikov reševalnih služb, ki prostovoljno ali poklicno izkazujejo solidarnost in nudijo pomoč ljudem, ko jo potrebujejo. V skupnosti, kjer je civilna zaščita učinkovito organizirana in dobro deluje, postane ključnega pomena za varovanje prebivalcev, infrastrukture in naravnega okolja. Njeno delovanje ima tudi dolgoročen vpliv na odpornost družbe in njeno sposobnost okrevanja po nesrečah.

Letos je bilo skupaj podeljenih 285 priznanj, in sicer 113 bronastih, 104 srebrna, 36 zlatih priznanj, 31 plaket in kipec Civilne zaščite za življenjsko delo kot najvišje priznanje. Regijska podelitev priznanj Civilne zaščite bo v slovenski Istri potekala v Izoli v petek, 15. marca, kjer bodo podelili devet priznanj CZ.

Več informacij s podelitve na Brdu pri Kranju najdete na povezavi.

Foto: MOK, Bruno Toič, Ministrstvo za obrambo