DomovNoviceObčina ob Športnem parku Dekani na novo uredila parkirišče

Občina ob Športnem parku Dekani na novo uredila parkirišče

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper je prisluhnila krajanom, ki so v okviru projekta participativnega proračuna izglasovali ureditev parkirišča ob Športnem parku Dekani. Zarisana in urejena parkirna mesta lahko uporabljajo tako obiskovalci športnega parka kot vsi ostali krajani.

Zaradi pomanjkanja parkirnih mest in neurejenega parkirišča so obiskovalci parka vozila parkirali na cesti, s tem pa ogrožali prometno varnost in dostop krajanov do hiš. Koprska občina je na pobudo krajanov pristopila k celoviti ureditvi asfaltiranega parkirišča, ki se razprostira na območju 350 kvadratnih metrov.

Delavci podjetja Asfalti plus, d. o. o., so asfaltirali parkirišče, zarisali 18 parkirnih mest, ob tem pa uredili še odvodnjavanje, okolico z zelenico, predvidoma septembra, ko bodo razmere za saditev primernejše, pa bodo ob parkirišču zasadili še nekaj dreves. Celotna vrednost naložbe je 23.000 evrov, investicijo je s 3.000 evri sofinancirala KS Dekani. Na novo urejeno parkirišče lahko uporabljajo obiskovalci športnega parka in vsi krajani.