DomovNovicePestro dogajanje v Kopru se nadaljuje tudi v avgustu

Pestro dogajanje v Kopru se nadaljuje tudi v avgustu

KulturaNaši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Kljub vročim poletnim dnem, vladnim omejitvam in odpovedi nekaterih dogodkov, v Kopru in njegovi okolici obiskovalcem ni dolgčas. Namreč, v avgustu bo poskrbljeno za marsikateri okus, med drugim tudi za umetniške duše, saj se bodo zvrstile različne kulturne prireditve.

Že sprehod skozi ulice po Kopru daje slutiti, da se kljub vladnim ukrepom za zajezitev novega koronavirusa in preglavicam, ki so jih doživeli organizatorji javnih prireditev, veliko dogaja. Eden od festivalov, ki v Kopru že poteka, je Festival JEFF. En festivalski večer je mimo, drugi bo na sporedu ta četrtek, 6. avgusta, ob 20. uri. Na vrtovih palače Gravisi-Buttorai se bosta zvrstili še dve novi glasbeni formaciji. Ena izmed teh je Yatanu, in sicer gre za projekt vsestranskega glasbenika Jana Tomšiča. Ta bo segrel oder za slovensko, francosko in poljsko navezo znano kot Wild Strings Trio.

Nadaljuje se tudi festival Poletje z biseri 2020. Na Kapodistriasovem trgu bodo za glasbeno kuliso to sredo, 5. avgusta, od 21. ure naprej skrbeli Alternativni primorski poprockerji NOAIR, ki bodo odigrali izštekano različico svojih skladb. Še pred tem se bo predstavil kantavtor Daniel Vezoja, ki v svojih glasbenih izpovedih skuša odkrivati svoje in tuje odtenke čustvovanj.

V Koper se vračajo ulični umetniki in festival Frivolus. Tridnevni kulturno-umetniški dogodek, ki bo letos potekal med 7. in 9. avgustom le korak od morja in s pogledom na Koprski zaliv, bo ponudil pester program. Zanimivo bo že v petek, 7. avgusta, ko bo v Taverni ob 20. uri nastopilo Kulturno-umetniško društvo Ljud.MG+MSUM s predstavo Kako je nastal svet?

Festival MareziJazz letos praznuje svojo petnajsto obletnico. V petek, 7. avgusta, bo tako na sporedu drugi koncert, in sicer »na višti« v Marezigah, tudi tokrat pa bo ostal zvest big bandom. Na odru se bodo domačinom Bend-it! pridružili še stari prijatelji MareziJazza Jazz Punt Big Band.

Tudi ta konec tedna je rezerviran za Istrsko tržnico, letošnjo novost v Kopru. Na trgu pri Upravi za pomorstvo (nasproti Taverne) je postavljenih 7 lesenih hišk, v katerih istrski ponudniki vsak konec tedna v juliju in avgustu ponujajo svoje izdelke in pridelke.

Zanimivo bo v Pristaniški ulici (ob Kavarni Triglav), kjer bo v sredo, 5. avgusta, v okviru Otroškega poletnega gledališkega festivala potekala nova predstava z naslovom Cesarjev slavec. V Hlavatyjevem Parku pa si bodo lahko obiskovalci dan kasneje, v četrtek, 6. avgusta, ob 10.30 v okviru 18. Alpe Adria PUF Festivala ogledali lutkovno predstavo.

Foto: Kim Shine