DomovNoviceObčina pred dnevi uredila območje Moleta

Občina pred dnevi uredila območje Moleta

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Na Moletu, nekdanjem koprskem mandraču, je koprska občina minuli teden čistila  navlake in smeti, odstranila pa je tudi pet plovil – dve celo z morskega dna. Priljubljeno divje kopališče, ki ga obiskujejo številni Koprčani, vse več pa je tudi obiskovalcev iz drugih koncev Slovenije, je sedaj urejeno in varno za tamkajšnje kopalce.

Zaprtje obalne ceste za avtomobile je za to območje prineslo večje število sprememb. Potem ko je koprska občina uredila javno razsvetljavo, je v minulih dneh uredila tudi območje Moleta.

Občina se je za to potezo odločila po ogledu lokacije, ki že dolgo časa ni več v funkciji pristanišča, temveč priljubljenega mestnega kopališča, kjer je sicer kopanje možno na lastno odgovornost. V okviru ureditve območja, ki je obsegalo odstranitev dveh potopljenih plovil, plastike, pnevmatik, betonskih blokov, vrvi, železnih obročev in ostalih kosovnih odpadkov, ki so se na morskem dnu na območju Moleta nakopičili skozi leta, so potapljači odstranili tudi tri privezana plovila, katerih lastnike so poiskali v okviru inšpekcijskega postopka in jih pozvali, naj jih pravočasno umaknejo.

Kosovne odpadke, potopljeni plovili in drugo nesnago so z dna ob pomoči hidravlične roke dvignili potapljači podjetja Sirio, d.o.o.

Območje nekdanjega mandrača je sedaj očiščeno in urejeno, odstranjeni so tudi kovinski obroči za privez bark, občina pa vse, ki bi radi svoje barke privezali legalno, usmerja k ustju Badaševice ali pa ob Semedelsko promenado.