DomovNoviceIzšel je nov koledar prireditev

Izšel je nov koledar prireditev

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Pa smo ga dočakali, nov koledar prireditev za mesec avgust, ki na enem mestu združuje vse informacije o pestrem kulturnem in glasbenem dogajanju, različnih aktivnostih in prireditvah v koprski občini. Trenutno je na voljo v koprskem Turistično informacijskem centru (TIC) v Pretorski palači, konec tedna pa ga prejmejo tudi vsa gospodinjstva koprske občine.

Kot vse kaže v Kopru in koprskem zaledju niti avgusta ne bo časa za lenarjenje, obeta se nam namreč več kot 65 prireditev z različnimi dogodki, delavnicami, predstavami, glasbenimi večeri, zabavnimi vsebinami, ki bodo popestrile že tako živahen kulturni utrip letošnjega poletja.

Vsak četrtek nas bodo glasbeno razvajali v Kubedu, kjer ves avgust prirejajo prireditev Čubed pod borovci, že prihodnji konec tedna, 3. avgusta, pa se v Koper vračajo mikro-pivovarji. 6. Festival mikropivovarjev, ki ga organizira Bar Cameral, tudi letos obeta pestro izbiro najrazličnejših piv domačih in tujih mikro-pivovarjev, prav tako raznolika pa bo tudi kulinarična ponudba. Med 3. in 5. avgustom nas pestro dogajanje vabi tudi v Dekane, ki gosti tradicionalni Šagro Guoštovco in Šagro v maskah, 15. avgusta pa se bodo zabavali tudi ob izviru reke Rižane, kjer prirejajo vsem dobro poznan Boberfest.

Festival mikropivovarjev je minulo leto na osrednji mestni trg v Kopru privabil številne ljubitelje aromatičnih piv.

 

17. in 18. avgusta se v Koper vrača Cuban Salsa Festival, ta isti konec tedna pa kopališče Žusterna gosti mednarodni vaterpolo turnir Pazi kita v morju. 18. avgusta se prijeten glasbeni večer obeta tudi na osrednjem mestnem trgu, kjer bo ob 21. uri koncertiral Peter Bence, 22. avgusta pa bo v Taverni koncertiral Tribute band Vasca Rossija.

Pestro bo tudi konec meseca – 25. in 26. avgusta na Titov trg v Kopru prihaja Food truck festival, 29. avgusta pa bo znova oživela tudi Kidričeva ulica. Zadnji avgustovski dan bo v Taverni koncert Explosion of Rock, začenja pa se tudi festival uličnih umetnikov Frivolus.

V Koper letos znova prihaja Frivolus – festival ulične umetnosti. Foto: frivolus.si