DomovNoviceTudi letošnja Rumena noč v presežkih

Tudi letošnja Rumena noč v presežkih

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Tradicionalna Rumena noč je ta konec tedna v mesto privabila več kot 25 tisoč obiskovalcev iz vseh koncev Slovenije. Koper je pokal po šivih praktično vse štiri dni, največji obisk pa so organizatorji zabeležili v petek, ko so na Ukmarjevem trgu koncertirale hrvaške rock legende Prljavo kazalište.

Tudi sicer pa je bila izvedba tradicionalnega koprskega festivala nedvomno eden od vrhuncev letošnjega poletja, ki je postregla s pestrim programom za najmlajše, nizom glasbenih in kulturnih dogodkov ne treh prizoriščih ter raznoliko kulinarično ponudbo. »Vse je šlo po načrtih, tudi obisk je bil po pričakovanjih. Veseli smo, da smo uspeli pritegniti toliko obiskovalcev, bilo jih je več kot 25 tisoč. Največ v petek, kar nas je nekoliko presenetilo, a smo zadovoljni. Občinstvo je pozitivno sprejelo tudi t.i. plesni oder, ki se je izkazal za zelo dobro idejo,« je na kratko prve vtise strnil David Radej, predstavnik skupine Tojeto – organizatorja letošnje Rumene noči.

Foto: FPA

 

Glasbeni program za vse okuse

Za uverturo v letošnjo Rumeno noč sta na t.i. Istrskem odru nastopili primorski glasbeni legendi Tulio Furlanič in Marino Legovič, ki sta dodobra razgrela množico obiskovalcev, teh je bilo še bistveno več dan kasneje, v petek, ko so vsa tri prizorišča dobesedno pokala po šivih. Pri Upravi za pomorstvo so nastopili Luigi & Friends, v Taverni so glasbo vrteli Uno Taman, Aney F. in svetovno znana DJ-ka Hito, na glavnem odru na Ukmarjevem trgu, pa so občinstvo zabavali Nevermind, domača blues zasedba Bluesback in legendarni Prljavo kazalište.

Živahno je bilo tudi v soboto, s koncerti Ne me jugat, O.k. Junior, Pravila igre in energično Nino Pušlar, na svoj račun pa so ponovno prišli tudi ljubitelji elektronske glasbe, ki so plesali ob ritmih Tomyja Declerqua, Iana F., Igorja Mauerja, Alexandra Madnessa in svetovno znanega Valentina Kanzyanija.

Tako kot vsako leto je sobotni večer svoj vrhunec dosegel z veličastnim ognjemetom nad Koprskim zalivom, ki si ga je po prvih podatkih ogledalo več kot 12 tisoč obiskovalcev.

Nedeljski večer je bil nekoliko bolj umirjen, a je kljub temu v mesto privabil več kot 4 tisoč ljudi. Za zabavo so zadnji festivalski dan skrbeli Trio Mi3, odlični Gedore in Anika Horvat.