DomovNoviceObčina ureja kolesarsko in pešpot na Ankaranski cesti

Občina ureja kolesarsko in pešpot na Ankaranski cesti

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Občina je začela urejati manjkajoči odsek kolesarske in pešpoti na Ankaranski cesti, med krožiščem pri vhodu v Luko Koper in krožišču pri Rotondi. Izvajalec del je CPK d. d., naložba bo sklenjena še v tem letu.

Gradbeni stroji so zabrneli tudi na odseku Ankaranske ceste, med krožiščema pri vhodu v pristanišče in poslovnem objektu Rotonda, kjer je občina začela s pripravljalnimi deli za ureditev manjkajočega dela kolesarske in pešpoti.  Gre za 250 metrov dolg odsek, ki bo smiselno dopolnil obstoječo mrežo kolesarskih in pešpoti na tem območju ter tako zagotovil udobno, uporabniku prijazno in varno uporabo mestne infrastrukture.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada.

Dela predvidevajo zamenjavo zgornjega ustroja, obnovo robnikov in utrditev terena, na katerem bodo na novo uredili dvopasovno kolesarsko stezo in pešpot skupne širine pet metrov. Med pešpotjo in ograjo bodo uredili zelen pas in na zelenici postavili klopi, koše za smeti in en koš za pasje iztrebke.

Občina je projekt uspešno prijavila na javni razpis za sofinanciranje ukrepov trajnostne mobilnosti (JR-UTM-1/2017) Ministrstva za infrastrukturo v okviru operativnega programa Evropske kohezijske politike za obdobje 2014-2020. Od 106.662,25 evrov, kolikor znaša ocenjena vrednost naložbe, bo dobršen del, 66.705,88 evrov, nepovratnih kohezijskih sredstev.