Razpis za sofinanciranje kadrovskih štipendij za delodajalce

NoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Regionalni razvojni center Koper deluje kot posredniški organ za operacijo Regijska štipendijska shema Obalno-kraška regija. Z novim šolskim/študijskim letom je ponovno odprt razpis za sofinanciranje kadrovskih štipendij za delodajalce.

Regionalne razvojne agencije, ki si z najrazličnejšimi projekti prizadevajo pozitivno vplivati na razvoj regij, v šolskem/študijskem letu 2019/2020 ponovno razpisujejo Javne razpise za dodelitev sredstev za sofinanciranje kadrovskih štipendij delodajalcem v okviru instrumenta Regijska štipendijska shema. V operacijo RŠS je bilo na območju celotne Slovenije od leta 2017 do konec septembra 2019 vključenih že 1.310 mladih in 542 delodajalcev.

V vseh dvanajstih regijah se na območju celotne Slovenije izvaja instrument Regijska štipendijska shema (kratko imenovano RŠS), kjer gre za sofinanciranje kadrovskih štipendij delodajalcem za tiste poklice, ki jih delodajalci potrebujejo v svojih dejavnostih. Sofinanciranje znaša 50 odstotkov podeljene kadrovske štipendije delodajalca ali 70 odstotkov kadrovske štipendije za dijake, ki se izobražujejo za poklice, opredeljene v politiki izobraževanja kot deficitarni poklici. Štipendisti se nato po zaključenem izobraževanju pri delodajalcih zaposlijo.

Regionalne razvojne agencije z operacijo RŠS v partnerstvu z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, delodajalci in mladimi pozitivno vplivajo na razvoj človeških virov in gospodarstva za skladnejši razvoj regij oz. Slovenije. Učinki, ki jih z izvajanjem operacije RŠS beležijo, so ohranjaje mladih v regijah, od koder prihajajo, delodajalci dolgoročno načrtujejo kadre, poklicno usposabljajo mlade s pomočjo delovne prakse že v času izobraževanja in se povezujejo z izobraževalnimi inštitucijami.

Več o Javnih razpisih za dodelitev sredstev za sofinanciranje kadrovskih štipendij delodajalcem za šolsko/študijsko leto 2019/2020 je na voljo na spletnih straneh regionalnih razvojnih agencij oz. izvajalcev Regijske štipendijske sheme.

Kontakt RŠS Obalno-kraška regije: vanja.rener@rrc-kp.si, tina.matekovic@rrc-kp.si, +386 (0)5 663 75 90.

Operacijo RŠS sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada.