DomovNoviceRazpis za sofinanciranje kadrovskih štipendij za delodajalce

Razpis za sofinanciranje kadrovskih štipendij za delodajalce

NoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Regionalni razvojni center Koper deluje kot posredniški organ za operacijo Regijska štipendijska shema Obalno-kraška regija. Z novim šolskim/študijskim letom je ponovno odprt razpis za sofinanciranje kadrovskih štipendij za delodajalce.

Regionalne razvojne agencije, ki si z najrazličnejšimi projekti prizadevajo pozitivno vplivati na razvoj regij, v šolskem/študijskem letu 2019/2020 ponovno razpisujejo Javne razpise za dodelitev sredstev za sofinanciranje kadrovskih štipendij delodajalcem v okviru instrumenta Regijska štipendijska shema. V operacijo RŠS je bilo na območju celotne Slovenije od leta 2017 do konec septembra 2019 vključenih že 1.310 mladih in 542 delodajalcev.

V vseh dvanajstih regijah se na območju celotne Slovenije izvaja instrument Regijska štipendijska shema (kratko imenovano RŠS), kjer gre za sofinanciranje kadrovskih štipendij delodajalcem za tiste poklice, ki jih delodajalci potrebujejo v svojih dejavnostih. Sofinanciranje znaša 50 odstotkov podeljene kadrovske štipendije delodajalca ali 70 odstotkov kadrovske štipendije za dijake, ki se izobražujejo za poklice, opredeljene v politiki izobraževanja kot deficitarni poklici. Štipendisti se nato po zaključenem izobraževanju pri delodajalcih zaposlijo.

Regionalne razvojne agencije z operacijo RŠS v partnerstvu z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, delodajalci in mladimi pozitivno vplivajo na razvoj človeških virov in gospodarstva za skladnejši razvoj regij oz. Slovenije. Učinki, ki jih z izvajanjem operacije RŠS beležijo, so ohranjaje mladih v regijah, od koder prihajajo, delodajalci dolgoročno načrtujejo kadre, poklicno usposabljajo mlade s pomočjo delovne prakse že v času izobraževanja in se povezujejo z izobraževalnimi inštitucijami.

Več o Javnih razpisih za dodelitev sredstev za sofinanciranje kadrovskih štipendij delodajalcem za šolsko/študijsko leto 2019/2020 je na voljo na spletnih straneh regionalnih razvojnih agencij oz. izvajalcev Regijske štipendijske sheme.

Kontakt RŠS Obalno-kraška regije: vanja.rener@rrc-kp.si, tina.matekovic@rrc-kp.si, +386 (0)5 663 75 90.

Operacijo RŠS sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada.