DomovNoviceRRC Koper s projektom PONI podpira razvoj novih podjetnikov

RRC Koper s projektom PONI podpira razvoj novih podjetnikov

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Regionalni razvojni center Koper s svojimi projekti spodbuja in podpira razvoj novih podjetnikov. S projektom PONI Obalno-kraška mentorsko in finančno podpira posameznike, ki se prvič podajajo na podjetniško pot. V sklopu projekta PONI 20232028 je objavljen prvi javni razpis za vključitev udeležencev v program PONI za Obalno-kraško regijo. Rok za oddajo vloge je ponedeljek, 4. december.

Koprski center vabi ambiciozne posameznike, ki imajo podjetniško idejo, k sodelovanju v projektu PONI Obalno-kraška. Projekt omogoča brezplačno štirimesečno podjetniško usposabljanje z mentorji in zunanjimi strokovnjaki. Cilj? Ustanovitev novih podjetij.

Kako poteka PONI?

Program je zasnovan tako, da udeleženci v 4 mesecih prejmejo ključna znanja s področja podjetništva. Skozi štiri faze razvijajo svojo poslovno idejo, izdelajo poslovni model in načrt ter pripravijo vse potrebno za realizacijo na trgu. Cilj projekta je ne le nuditi znanja, temveč tudi spodbujati ustanovitev novih podjetij.

Kdo se lahko prijavi?

Ciljna skupina so potencialni podjetniki ne glede na spol, starost in izobrazbo, s stalnim ali začasnim bivališčem v obalno-kraški regiji. Pomembno je, da imajo ob prijavi okvirno pripravljeno svojo podjetniško idejo. Prijavitelji morajo biti na dan vključitve brez statusa zaposlitve, študenta itd.

Kaj ponuja projekt?

Udeleženci bodo prejeli plačano štirimesečno usposabljanje v prostorih RRC Koper, kjer bodo redno zaposleni. Projekt se izvaja v okviru Programa evropske kohezijske politike, s finančno podporo Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Kako se prijaviti?

Prijave je mogoče oddati osebno na sedežu RRC Koper ali po pošti najkasneje do ponedeljka, 4. decembra, do 12. ure.

Prijavna dokumentacija in prvi javni razpis sta dostopna na spletni povezavi, predstavitev razpisa bo v sredo, 22. novembra, ob 11. uri prek spletne aplikacije Zoom. Vsi zainteresirani se lahko prijavijo prek elektronskega naslova tina.matekovic@rrc-kp.si. Za vse dodatne informacije o vsebini in poteku projekta pa so dosegljivi na telefonski številki 05 66 37 590.

Več informacij o Regionalnem razvojnem centru Koper na povezavi.

Obdobje izvajanja projekta PONI 2023–2028: V času trajanja projekta je predvidenih deset razpisov. Z novembrom 2023 je objavljen 1. razpis, ostali bodo sledili vsakih pet mesecev.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).