DomovNoviceObmočna obrtno-podjetniška zbornica Koper za mlade podjetnike

Območna obrtno-podjetniška zbornica Koper za mlade podjetnike

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Območna obrtno-podjetniška zbornica Koper je pred dnevi v vasici Truške pripravila prvo srečanje mladih podjetnikov. Srečanje so organizirali v istrski vasici Truške, gostila jih je Mateja Hrvatin Kozlovič. Glavni cilj projekta, ki so ga snovali na zbornici, je mladim približati pomen in poslanstvo obrtne zbornice kot organizacije.

Na prvem srečanju se je zbralo nekaj več kot dvajset mladih podjetnikov, med njimi tudi takih, ki o vstopu na samostojno podjetniško pot še razmišljajo. Med udeleženci je bilo veliko takih, ki so se po naključju znašli v družinskem podjetju: »Na začetku sem sodelovala tako, da sem v prostem času le pomagala, danes pa živim za podjetje,« je ob svoji predstavitvi dejala Mateja Čalušić iz podjetja AM-SATUS d. o. o., ki med drugim vodi koprski gostinski lokal Divino.

»Prepričani smo, da je lahko zbornica takim podjetnikom v veliko oporo, prav tako kot jim jo nudijo njihovi starši, ki so svoja podjetja postavili na noge že pred desetletji in so aktivna še danes, tudi v obrtno-podjetniškem zborničnem sistemu. Pripadnost zbornici prenašajo svojim otrokom, kar se nam zdi zelo pomembno. To nas razlikuje od drugih podpornih institucij,« je na prvem srečanju povedal Sergej Pinter, predsednik koprske območne obrtno-podjetniške zbornice in dodal: »Zbornica svojim članom nudi obilo ugodnosti, predvsem pa jih informira in jim svetuje, ko gre za opravljanje posameznih dejavnosti. Mladi lahko v zbornici najdejo svoj prostor za izvedbo različnih aktivnosti, mesto, kjer se lahko združujejo in povezujejo. Na voljo so sredstva za izvedbo strokovnih izobraževanj in drugih oblik dogodkov.«

V zbornici so zadovoljni nad odzivom mladih na prvem srečanju, zato so še bolj prepričani, da morajo v prihodnosti svoj pogled usmeriti v mlajše osebe. Te bodo skozi čas vanjo vnesle svežino, mladost in inovativne ideje za izvedbo projektov, ki bodo zbornico še povzdignili in jo približali podjetništvu sedanjega časa.

Več o delu Območno obrtne-podjetniške zbornice Koper na povezavi.

Foto: Območna obrtno-podjetniška zbornica Koper