DomovNovicePedoči, bobiči, fritule in druge istrske dobrote na koprskem Titovem trgu

Pedoči, bobiči, fritule in druge istrske dobrote na koprskem Titovem trgu

Naši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Četrtek, 30. september, je dan za Altroke Istra Gourmet Festival – kulinarično tržnico, ki obiskovalcem ponuja različne istrske jedi in lokalna vina ter druge pijače.

Zatem, ko so konec junija prvi letošnji Altroke Istra Gourmet Festival gostili na dvorišču Vinakoper, drugega konec julija v Marezigah in nato še konec avgusta v Dekanih, se poletni niz te izjemno priljubljene kulinarične prireditve jutri zaključuje na koprskem Titovem trgu.

Istrske kulinarične dobrote se bodo tako znova na enem mestu predstavile širšemu občinstvu. Med 11. in 22. uro bodo namreč istrski kuharji na približno 20 stojnicah pripravljali različne jedi, med katerimi ne bodo manjkali fuži s tartufi, školjke pedoči na buzaro, bobiči, testenine z boškarinom, fritule in druge okusne istrske dobrote. Lokalni vinarji, pivovarji in drugi ponudniki pijač pa bodo poskrbeli, da nihče ne bo ostal žejen. Altroke Istra Gourmet Festival je namreč vsakič znova odlična priložnost za sproščeno druženje ob odlični istrski hrani in pijači. Četrtkov festival bo zadnji v letošnjem poletnem nizu in ga zato nikakor ne gre zamuditi. Vstop na prireditev bo prost. Za piko na i in odlično vzdušje v večernih urah pa bo poskrbel domači glasbenik Lean Kozlar Luigi.

Naj spomnimo, da je organizator dogodka – Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper Altroke Istra Gourmet Festival zagnal letos, ko je Slovenija nosilka naslova Evropska gastronomska regija in je gastronomija v ospredju nacionalne turistične promocije. Sicer je Gourmet Festival le ena od številnih aktivnosti, ki so jih izvedli v sklopu skupne blagovne znamke Altroke Istra. Nekaj zanimivih aktivnosti in novih idej pa imajo v načrtu izpeljati tudi v jesenskih in zimskih mesecih.

Foto: Jaka Ivančič, Visitkoper