Odprte so prijave na 4. gorskokolesarski maraton MTB Slavnik 2020

NoviceProsti časŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

10. maja 2020 bo Slavnik znova prizorišče tradicionalnega gorskokolesarskega maratona MTB Slavnik, ki ga organizirajo Občina Hrpelje – Kozina, PGD Materija in Kolesarsko društvo Raketa. Zaradi privlačnega okolja in dobre organizacije je najbolje obiskan v Sloveniji. Prijave so odprte od petka, s prijavo pa velja pohiteti, saj je število mest omejeno.

Udeleženci lahko izbirajo med tremi razglednimi in slikovitimi trasami po razgibanem terenu Slavnika, Čičarije in Podgrajskega ter Matarskega podolja. 29-kilometrska trasa Ris je odlična MTB dogodivščina za mlajše, starejše in manj zahtevne rekreativne kolesarje, srednja trasa Volk (50 km) in dolga trasa Medved (83 km) pa sta pravi izziv za različno pripravljene rekreativne kolesarje.

Znova lahko udeleženci izberejo tudi lani zelo dobro sprejeto družinsko traso Lisička (7 km), ki je izrazito nezahtevna in pretežno ravninska. Primerna je predvsem za družine z otroki, popolne začetnike in ostale ljubitelje rekreativnega druženja, na tej trasi organizatorji ne merijo časa.

Vse podrobnosti dogodka in spletne prijave so na voljo na www.mtbslavnik.si. Ne spreglejte, število prijav je omejeno na 520, prvih 150 prijavljenih pa se lahko prireditve udeleži po posebni promocijski ceni.