DomovNoviceOdprte so prijave na tečaj za lokalne turistične vodnike na območju istrskih občin

Odprte so prijave na tečaj za lokalne turistične vodnike na območju istrskih občin

Naši krajiNoviceTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Turistično združenje Portorož v aprilu organizira Strokovni tečaj za lokalnega turističnega vodnika v skladu z novim Odlokom o lokalnem turističnem vodenju na območju občin Piran, Izola, Koper in Ankaran. Opravljen tečaj je osnova za pridobitev izkaznice za lokalnega turističnega vodnika na območju štirih istrskih občin. Rok za prijavo na tečaj se izteče v sredo, 27. marca.

Tečaj je razdeljen na teoretični in praktični del. Prvi del zajema predavanja, drugi del pa terenske vaje in študijski izlet. Pri izvedbi tečaja sodelujejo pomembne institucije in predstavniki tako zasebnega kot javnega turističnega sektorja.

Teoretični del bo potekal med 3. in 5. aprilom v stavbi Krajevne skupnosti Portorož, Obala 16, Portorož. Terenske vaje bodo izvedene v soboto, 6. aprila, študijski izlet po obalnih mestih in podeželju bo v nedeljo, 7. aprila, simulacija vodenja po Piranu pa v soboto, 13. aprila.

Na tečaj se lahko prijavite vse do srede, 27. marca, tako, da izpolnite spletno prijavnico, vplačate kotizacijo in predložite kopijo potrdila o znanju tujega jezika.

Uspešno opravljen tečaj bo osnova za pridobitev izkaznice za lokalnega turističnega vodnika na območju štirih istrskih občin Ankaran, Koper, Izola in Piran ter za vpis v register turističnih vodnikov slovenske Istre.

Podroben program tečaja, prijavnica in dodatne informacije so na voljo na povezavi.

Foto: MOK