DomovNoviceOdprte so prijave za poletno počitniško varstvo

Odprte so prijave za poletno počitniško varstvo

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Najdaljše šolske počitnice že trkajo na vrata, Mestna občina Koper in Osnovna šola Koper pa bosta tudi letos poskrbeli za poletno počitniško varstvo. Organizirano bo vse dni v tednu, in sicer v dveh terminih, od 27. junija do 22. julija ter med 16. in 26. avgustom. Starši, ki želijo svoje otroke vključiti v varstvo, lahko to storijo do ponedeljka, 13. junija, prek elektronske prijavnice, ki je že na voljo.

Šolarke in šolarji bodo 24. junija še zadnjič v tem šolskem letu sedli v šolske klopi, nato sledijo brezskrbni dnevi in oddih. Da bodo tudi letošnje počitnice nepozabne in polne doživetij, predvsem pa brezskrbne za starše, bo koprska osnovna šola tudi letos izvajala poletno počitniško varstvo otrok. Organizirano bo vse dni v tednu, in sicer v dveh terminih, od 27. junija do 22. julija ter od 16. avgusta do 26. avgusta. Varstvo bo med 7. in 16. uro potekalo vsak delovni dan z izjemo zadnjega tedna v juliju in prvih dveh tednov v avgustu.

Učenci, ki obiskujejo katero koli od šol na območju Mestne občine Koper, imajo prednost pri vključitvi in nižjo ceno storitve varstva. Ob sofinanciranju koprske občine znaša prispevek staršev učencev, ki obiskujejo osnovne šole v Mestni občini Koper in šole izven koprske občine, so pa občani MOK, osem evrov na dan oziroma 35 evrov na teden, za učence iz drugih občin pa 13 evrov na dan oziroma 60 evrov na teden. V prispevek je poleg varstva in prehrane, kar vključuje malico, kosilo in popoldansko malico, delno vštet tudi material. V času varstva se bo v prostorih Osnovne šole Koper, na njenih športnih in igralnih površinah, na mestnem kopališču ter na izbranih izletnih točkah izvajal program pod vodstvom učiteljev in drugih strokovnih delavcev, ki delujejo v okviru osnovne šole.

Starši, ki želijo svojega otroka vključiti v varstvo, morajo izpolniti elektronsko prijavo na naslednji povezavi. Na Osnovni šoli Koper prijave sprejemajo do ponedeljka, 13. junija. Dodatne informacije in vprašanja glede izvedbe počitniškega varstva lahko naslovite na elektronski naslov pocitnisko.varstvo@os-koper.si. V času varstva za nujna sporočila pokličete na telefonsko številko Osnovne šole Koper 041 617 834.