DomovNaši krajiPopolno družinsko doživetje v Kopru s Piko Nogavičko

Popolno družinsko doživetje v Kopru s Piko Nogavičko

Naši krajiNoviceObvestilaProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Po koprskih ulicah se bo jutri razlegal nagajiv otroški smeh. Koprska občina in društvo Prvi korak v sodelovanju s partnerji pod okriljem projekta Koper – zdravo mesto pripravljata že tradicionalno prireditev Dan zdravja in Street Energy Week. V času trajanja prireditve bodo na voljo brezplačna testiranja, meritve in svetovanja na temo zdravega načina življenja. Na ta način želijo lokalno prebivalstvo spodbuditi k aktivni in odgovorni vlogi posameznika pri ohranjanju lastnega zdravja in zdravja mlajših generacij.

Na ploščadi pri nekdanji Upravi za pomorstvo RS se bo ob 9.45 s prihodom Pihalnega orkestra Koper in mažoretk uradno začela otroška prireditev Dan zdravja in Street ENERGY Week. Ob 11. uri se bo najmlajšim pridružila igriva Pika Nogavička, ki bo poskrbela za nepozabno zabavo z milnimi mehurčki. Na Pikinih postajah ob odkrivanju zaklada v družbi gusarja Vala se bo zvrstilo več kot 30 različnih aktivnosti za otroke. Za jutranje prebujanje bodo poskrbeli delavci Zdravstvenega doma Koper s svojim tradicionalnim testom hoje na Semedelski cesti. V Ukmarjevem parku bo potekalo dermatološko testiranje, hkrati bodo odraslim na voljo številna svetovanja.

Aktivnosti se bodo zvrstile na različnih prireditvenih otočkih ob morju v neposredni bližini Taverne. Poseben poudarek bo namenjen poučnemu otroškem programu, s katerim želimo najmlajše spodbuditi k preživljanju prostega časa v naravi ter jih ozavestiti o pomenu skrbi za okolje. Otrokom bodo na voljo številne ustvarjalne, plesne in gibalne delavnice. V sodelovanju z Marjetico Koper in drugimi organizacijami bodo potekale delavnice na temo recikliranja in ločevanja odpadkov, medtem ko bo Rižanski vodovod Koper srbel za animacijo otrok na temo varovanja voda, posebno pozornost pa smo letos namenili trajnostni mobilnosti.

Tudi letos sodeluje več kot 50 partnerjev, ki bodo v času prireditve skrbeli za bogat in zabaven program. Nastopilo bo več kot 500 otrok. Namen prireditve je promocija zdravega načina življena in spodbujanje posameznika k aktivni in odgovorni vlogi pri zagotavljanju ter ohranjanju lastnega zdravja. Posebno pozornost smo tokrat namenili trajnostni mobilnosti ter pomenu zdrave prehrane in gibanja. V skopu prireditve bodo prvič predstavili tudi projekt Dojenju prijazno mesto.

Vse aktivnosti so za obiskovalce brezplačne. Projekt je sofinanciran v okviru Programa sodelovanja INTERREG V-A Italija – Slovenija 2014–2020 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Foto: Jernej Ličen, Danej Brakič