DomovNoviceOktobrski program Centra mladih Koper

Oktobrski program Centra mladih Koper

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Center mladih Koper lepo vabi mlade, da se v mesecu oktobru udeležijo novih in tradicionalnih prireditev. Deseti mesec bo predvsem v znamenju glasbe in mode.

Mladi glasbeniki željni improvizacije bodo na svoj račun prišli prvi, in sicer v sredo, 5. oktobra, na Jam sessionu »Đemka«, s pričetkom ob 19. uri.

V soboto, 8. oktobra, ob 20.30, bodo večer napolnili mehki zvoki lokalne akustične scene; pod naslovom »Syndrome of unplugged vol. 1« se bodo s CMK odra oglašali Zina Ban, duo Rosppik ter trio Market Garden.

V sredo, 12. oktobra, se ob 20. uri vračajo Obalne rime, kjer bo predstavljena nova antologija mladih pesnic in pesnikov, z naslovom »Bog si ga d*** na nas«.

V soboto, 15. oktobra, se bo ob 19. uri, v dvorani sv. Frančiška Asiškega, pričela že 7. izvedba modnega dogodka in natečaja za mlade oblikovalce, »Stylo 2022«, kjer se bo s svojimi kreacijami predstavilo devet finalistov.

V torek, 18. oktobra, bosta mlade zaposlila oba mladinska centra. V MCMC na Cesti na Markovec 65a, bodo ob 17. uri delavnice pravilnega dihanja, v koprskem CMK pa bo ob 19. uri potopisno predavanje s predstavitvijo dveh južnoameriških držav, Peruja in Ekvadorja.

Že dan za tem bodo oder Centra mladih Koper zasedli študentje koprske pedagoške fakultete, ki bodo pod naslovom »8 žensk« uprizorili avtorsko gledališko predstavo v obliki komične kriminalke.

V soboto, 22. oktobra, ob 20.30, bomo v obliki koncertnega presenečenja praznovali Oktoberfest.

Dvorana CMK-ja bo zaplesala in zarepala na dogodku »Rap vs. Poezija«, kjer se bosta pomerila dr. Igor Saksida ter Masayah. Dvoboj bo v sredo, 26. oktobra, ob 20. uri.

V četrtek, 27. oktobra, ob 17. uri, se vrača Zeleni večer.

»Ansambel Vinotoch bend« in »Space unicorn on fire« bosta svoj kič in humor občinstvu v obliki performativnega koncerta predstavila v petek, 28. oktobra, ob 20.30, v dvorani Centra mladih Koper na Gregorčičevi 4.

Halloween raspaljotka bo tudi letos posvečena dolgolasim možem v črnem, ki bodo svoje vratne mišice zategovali na koncertu skupine The Canyon Observer. Slednji bodo na občinstvo »lajali« v soboto, 29. oktobra, ob 20.30.

V tem mesecu se začenja tudi tradicionalni natečaj za mlade neuveljavljene bende, »CMK Studio Live vol. 3«. Glasbeniki se bodo potegovali za brezplačna snemanja v CMK studiu ter sodelovanje s priznanim producentom. Prijavljeni se bodo v obliki koncertnega tekmovanja pomerili 7., 14. ter 21. oktobra, ob 20. uri.

Foto: Center mladih Koper