DomovNoviceV oktobru pričakujemo deset prihodov potniških ladij

V oktobru pričakujemo deset prihodov potniških ladij

Naši krajiNoviceSlovenijaTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Na koprskem potniškem terminalu je za mesec oktober napovedanih deset prihodov potniških ladij, ki bodo še dodatno popestrile že tako uspešno sezono. Prav poseben dan za vse ljubitelje potniških ladij bo sobota, 8. oktober, ko se bodo na potniškem terminalu zasidrale kar štiri potniške ladje Azamara Journey, Azamara Quest, Azamara Onward in Azamara Pursuit, ladjarja Azamara Club Cruises.

Kot prva bo na potniški terminal v soboto, 1. oktobra, k nam iz Grčije priplula ena večjih potniških ladij potniška ladja Mein Schiff 5, ladjarja TUI Cruises.

V soboto, 8. oktobra, bo Koper gostil svetovni dogodek, edinstveno srečanje potniških ladij Azamara, kar pomeni, da bodo lahko ljubitelji potniških ladij od jutra pa vse do 23. ure na potniškem terminalu občudovali kar štiri potniške ladje Azamara JourneyAzamara QuestAzamara Onward in Azamara Pursuit. Posebnost prihoda štirih potniških ladij nosi tudi velik pomen, saj z ladjami priplujejo tudi ugledni turistični novinarji z vsega sveta, ki bodo obširno poročali o tem edinstvenem dogodku v našem mestu. Ob prihodu ladij bodo na parkirišču nogometnega stadiona na Bonifiki, potekali tradicionalni Dnevi kmetijstva, kjer za njihov prihod Mestna občina Koper z organizacijsko ekipo sejma že pripravlja prav poseben program.

Mestna občina Koper že gostila vrhunske dogodke Azamazing 

Da je ladjar Azamare tudi tokrat izbral naše mesto za prav posebno srečanje štirih potniških ladij Azamara, ni naključje. Koper je že pred leti gostil vrhunske dogodke za njihove potnike pod imenom Azamazing. Izvedeli smo, da gre za plod večletnega strateškega dela na področju promocije destinacije Koper širom po svetu, za katerega je zaslužna Mestna občina Koper, v imenu katere so dogovore z ladjarji vodili Jana Tolja, družinsko vodena turistična agencija Atlas Express pod taktirko Janeza Mačka in predstavniki Luke Koper.

V ponedeljek, 10. oktobra, pričakujemo potnike iz potniške ladje Marella Explorer ladjarja Marella Cruises, ki bo v naše mesto priplula tudi v nedeljo, 23. oktobra.

V torek, 11. oktobra, bo v osrčje našega mesta priplula Viking Sea ladjarja Viking Cruises.

V torek, 25. oktobra, bo na potniški terminal priplula potniška ladja Marella Explorer 2 ladjarja Marella Cruises.

Kot zadnjo v mesecu oktobru pa na potniškem terminalu v ponedeljek, 31. oktobra, pričakujemo potniško ladjo Silver Spirit, ladjarja Silversea Cruises.

Foto: MOK, Jaka Ivančič, Vojko Rotar