DomovNovicePester mesec kulture v koprski knjižnici

Pester mesec kulture v koprski knjižnici

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

V Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper se obeta pester mesec kulture, ko za vas pripravljajo presenečenja z Zgodbami v žaklju, zanimive razstave in literarno obarvane večere.

Bibliobus: Zgodbe v žaklju

Na kulturni praznik, 8. februarja, ob 10. uri bo bibliobus Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper obiskal Ukmarjev trg v Kopru. Za obiskovalce bibliobusa bodo prvič na voljo Zgodbe v žaklju! Gre za žakeljčke s knjižnim presenečenjem, ki si jih bodo obiskovalci lahko izposodili. Poleg malih presenečenj bodo knjižničarji koprske knjižnice poskrbeli za zabavo ob pravljični animaciji za otroke, obiskala jih bo tudi Rovka Črkolovka. Pozabili niso niti na odrasle, ki jih bodo v svet branja popeljali ob predstavitvi bralnega kluba Čas za eno štorijo.

Pravljično pustno rajanje

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper vabi otroke in starše v četrtek, 16. februarja, ob 17. uri na Pravljično pustno rajanje na Oddelek za mlade bralce. Pravljičarka Lucija bo otrokom prebrala pravljico o pustu in o tem, kako je bila pregnana zima.

Poleg zanimive pravljične poslastice bodo otroci lahko izdelali čisto svojo pustno masko ali pa oblekli pravljične kostume, ki jih bodo zanje pripravili na Oddelku za mlade bralce.

Koprska knjižnica bo gostila kar tri razstave

Koprska knjižnica vabi vse knjižne navdušence na razstavo z naslovom Jules Verne – Pionir znanstvene fantastike, ki bo na Oddelku za mlade bralce na ogled od 6. februarja do 31. marca.

Razstava Navida Fadaeeja Nazerja iz Irana z naslovom Krik pod oceanom bo na ogled od 9. do 28. februarja, avtor pa bo svoja dela podrobneje predstavil 28. februarja ob 18. uri v avli koprske knjižnice.

Odsek za zgodovino in etnografijo Narodne in študijske knjižnice Trst in Filozofska fakulteta Univerze v Mariboru sta ustvarila dvojezično dokumentarno razstavo Ubald Vrabec: njegova glasba, njegov čas, ki bo na ogled od 13. do 28. februarja v avli koprske knjižnice. Avtorji razstave so Gabriela Caharija, Štefan Čok in Gorazd Bajc.

Več informacij o aktualnih dogodkih knjižnice na povezavi.

Foto: MOK, Osrednja knjižnica Srečka Vilharja