DomovNovicePestro prireditveno dogajanje ta konec tedna

Pestro prireditveno dogajanje ta konec tedna

KulturaNaši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Poletna turistična sezona v destinaciji Koper je že v polnem teku in ta konec tedna se obeta tudi pester program za vse okuse in generacije.

Zagotovo bo za tisti pravi uvod v letošnje poletje poskrbel že tradicionalni Caprisov koncert, ki se po treh letih ta petek, 10. junija, ponovno vrača na Titov trg v Kopru. Letos bodo na koncertu nastopili Magnifico z bendom, Dej še’n litro in Danilo Kocjančič Friends. Zabava se bo po koncertu nadaljevala v Nook baru na kopališkem nabrežju.

V soboto, 11. junija, se v Koper vrača tudi tradicionalna športno-rekreativna prireditev Triatlon za pokal Istre. Osrednje prizorišče bo letos v Centru vodnih športov v Žusterni, kjer bo program z aktivnostmi za vse starostne kategorije potekal cel dan. Več informacij o športnem dogodku, zaporah cest in parkirišča na povezavi.

V soboto popoldne in zvečer bodo na svoj račun prišli ljubitelji piva. Titov trg bo ponovno prizorišče Cameralovega festivala mikropivovarjev, na katerem se bo predstavilo več kot 20 domačih in tujih mikropivovarjev. Poleg bogatega izbora piv, bo na voljo tudi pestra ponudba lokalne hrane.

V Taverni pripravlja KŠOK tradicionalni in največji dijaški festival v Istri, GimFest 22. V popoldanskem času bo postregel z raznimi skupinskimi igrami in tekmovanji, v sklopu večernega programa pa se bodo predstavili dijaški bendi in DJ-ji, lokalni tričlanski rock band Peška, za konec pa še zmagovalci letošnje EME in evrovizijski predstavniki LPS (Last Pizza Slice).

Ob 20. uri pa bo dvorana sv. Frančiška Asiškega gostila slavnostni koncert ob 20-letnici delovanja Mešanega pevskega zbora Obalca.

Glasbeno bo obarvana tudi nedelja, 12. junija. Ob 19. uri bodo na trgu pri Kavarni Triglav zaigrali godbeniki Pihalnega orkestra Koper in Pihalnega orkestra Glasbene šole Koper v okviru prireditve Z godbo v poletje 2022. Ob 20.30 pa bo v Taverni zaključek sezone plesnega kluba Soy Cubano s plesnimi točkami in animacijami.

Sicer pa že od začetka meseca obratuje tudi park vodnih športov Active Koper, in sicer vsako soboto in nedeljo med 8. in 20. uro, kjer se lahko obiskovalci preizkusijo v različnih športih na vodi. Več informacij o ponudbi na povezavi.

Več o prireditvah, ki bodo popestrile poletne večere v mestu in njegovi okolici preberite na spletni povezavi.

Foto: ZMKT, Jaka Ivančič