DomovNovicePetelinjenje Edmonda Gašparja

Petelinjenje Edmonda Gašparja

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Da Edmond Gašpar že ves čas misli, da doživlja vrhunec svoje politične kariere, smo na našem medijskem portalu že poročali. Da celotno njegovo delovanje temelji na nadzoru in navodilih njegove življenjske partnerke, politične prišepetovalke, Barbare Verdnik, niti ni skrivnost. Eden najbolj nezaželenih predsednikov krajevnih skupnosti v Mestni občini Koper niti to pomlad ne odneha. S to razliko, da tokrat svojo »politično kariero« lomi kar na hrbtih najranljivejših – šolarjev.

Pred dnevi smo ravno na našem portalu poročali, da se je le nekaj dni pred začetkom pripravljalnih del za energetsko sanacijo OŠ Oskarja Kovačiča na Škofijah s peticijo proti oglasil Edmond Gašpar – oziroma t.i. odbor ŠPET – Krajani za napredno KS Škofije, ki od občine zahtevajo, da namesto sanacije stare šole zgradi novo. Včeraj so šli še korak dlje. Le šest ur po tem, ko je župan Boris Popovič opravičil svojo odsotnost na četrtkovem svetu KS Škofije in hkrati za prihodnjo sredo, 4. aprila, sklical zbor občanov z območja KS Škofije, je tudi samooklicani prvi Škofjot sklical zbor krajanov – seveda en dan pred zborom, na katerega je koprska občina vljudno povabila tudi svet krajevne skupnosti z Edmondom Gašparjem na čelu.

Celotno delovanje Edmonda Gašparja temelji na nadzoru in navodilih njegove življenjske partnerke, politične prišepetovalke, Barbare Verdnik.

Je morda spregledal datum sklica (kar težko verjamemo) ali se morda boji, da bi na sredinem zboru ljudje slišali prave argumente za obnovo šole na Škofijah?  

Bolj verjetno je, da Edmond Gašpar, več kot očitno, nadaljuje s svojim absurdnim politikantstvom in tudi v tej zgodbi brez argumentov poskuša diskreditirati koprskega župana Borisa Popoviča, vse v luči zlagane dobrobiti za krajane Škofij.

Edmond Gašpar svoje politične ambicije lomi na hrbtih šolarjev

S podpihovanjem nezadovoljstva navkljub izjemnemu razvoju kraja v zadnjih petnajstih letih, svojim najzvestejšim vojakom, ne le, da ruši projekt in ponovno onemogoča razvoj Škofij, ampak svoje politične ambicije lomi na hrbtih naših in vaših šolarjev.
Šola pa ni edina aktualna tematika preko katere Edmond Gašpar več kot očitno nagaja koprski občini, ne glede na to, da s tem največjo škodo dela prav svojim krajanom. Vrli predsednik se namreč skupaj s svojo partnerko na vse pretege trudi, da na Škofijah ne bi zaživela ambulanta, ki jo krajani še kako potrebujejo.Težko je razumeti, da si Edmond Gašpar nikakor noče priznati dejstva, da je koprska občina ena najrazvitejših občin sploh na področju šolstva in otroškega varstva, svoj preporod pa je doživela prav z nastopom mandata Borisa Popoviča. Občina se lahko danes tako pohvali z vzorno urejeno šolsko in vrtčevsko infrastrukturo in tako bo tudi v Škofijah po prenovi. V zadnjih petnajstih letih so bili v občini prenovljeni, dograjeni in modernizirani skoraj vsi vrtci in tudi šole, ostalo je le še nekaj nalog, ki bodo zaključene v zelo kratkem času.

Boris Popovič bo prisluhnil krajanom

Prav zaradi aktualnega dogajanja okrog energetske sanacije šole in vzpostavitve ambulante pa se bo v prihodnjih dneh razpravljalo s krajani Škofij. Ker se jutrišnjega Sveta KS Škofije župan Boris Popovič zaradi predhodno dogovorjene službene poti v tujino ne more udeležiti, je v želji po konstruktivnem dialogu in posluhu za želje krajanov, svojo odsotnost opravičil in in sklical zbor občanov za območje KS Škofije, in sicer v sredo, 4. aprila 2018, ob 18. uri v dvorani Zadružnega doma Škofije.

Se še spomnite, kako je lansko pomlad Edmond Gašpar gladko ignoriral željo krajanov glede vzpostavitve integracijske hiše na Škofijah?

A glej ga zlomka, Edmond Gašpar je pičlih šest ur po prejemu vabila s strani Mestne občine Koper, sklical še zbor krajanov (najverjetneje po navodilu svoje politične prišepetovalke), in sicer v torek, 3. aprila 2018, torej le en dan pred zborom, ki ga je sklicala koprska občina.

Dejavu oziroma problematika beguncev na Škofijah

Verjetno nismo edini, ki pri tovrstnem novem Edmondovem pripetljaju doživljamo dejavu. Spomnimo se samo lanskih dogodkov povezanih s predvideno vzpostavitvijo integracijske hiše na Škofijah, ko je Edmond Gašpar zaradi svojih političnih apetitov in apetitov njegove partnerke Barbare Verdnik, namesto, da bi zagovarjal interese in želje krajanov glede namestitve beguncev in se aktivno vključil v usklajevanje med državo in Mestno občino Koper, s slednjo raje prekinil vso komunikacijo in s tem gladko ignoriral želje ter potrebe krajanov, s čimer pa je kot že ničkolikokrat prej, onemogočil razvoj Škofij.

Ravno v tistem času smo bili tudi priče podobnemu petelinjenju predsednika KS Škofije, ki je v želji nasprotovati vsemu, kar ima predznak župan Boris Popovič, vabil krajane na »zbor pred zborom«. Vse to samo z razlogom diskreditirati koprskega župana Borisa Popoviča, saj že vrabci na strehah čivkajo, da Edmond Gašpar svojega statusa ne gradi na rezultatih, temveč na zarotniških obtožbah o koprskem županu.

Očitno je, da Edmond Gašpar tudi to pomlad nadaljuje v svojem stilu, saj zmotno misli, da je še vedno glavni petelin na vasi. Očitno pa ne vidi, da mu vloga glavnega petelina ne pritiče niti v domačem kokošnjaku.