DomovNovicePo Kopru bo poskusno vozil Feniksbus

Po Kopru bo poskusno vozil Feniksbus

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

V mestnem prometu Koper bo v naslednjem tednu poskusno vozil sodoben avtobus na električni pogon Feniksbus, ki ga bo koncesionar Arriva testiral za novo koncesijsko obdobje.

Električni midi avtobus Feniksbus FBI 90 bo Arriva v torek, 9. aprila, in sredo, 10. aprila 2024, testno vključila v mestni potniški promet v Kopru. Električni avtobus, ki sprejme 35 potnikov, bo vozil na linijah 5 in 6 mestnega potniškega prometa.

Arriva bo z 9-metrskim električnim avtobusom Feniksbus FBI 90, ki ima vgrajene baterije s skupno kapaciteto 122 kWh in doseg do 230 km, izvajala intenzivna testiranja za koncesionarja za novo koncesijsko obdobje. Testiranje je ključnega pomena, saj omogoča prilagoditev vozil specifičnim potrebam mesta Koper in optimizacijo delovanja v skladu z najvišjimi standardi trajnostne mobilnosti.

 

Mestna občina Koper je v sodelovanju z Arrivo na zeleno pot stopila že leta 2016. Flota električnih vozil, ki jih Arriva upravlja v Kopru, danes šteje že šest srednje velikih avtobusov in štiri električna vozila za prevoze na klic, t. i. Kurjerce.

Foto: Arriva