DomovNovicePo Kopru testno s 100-odstotnim električnim avtobusom eCitaro

Po Kopru testno s 100-odstotnim električnim avtobusom eCitaro

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Na linijah 1, 2 in 2A koprskega mestnega prometa bo vse do ponedeljka, 27. maja, poskusno vozil sodoben električni avtobus eCitaro znamke Mercedes Benz, ki ga bo koncesionar Arriva za naročnika, Mestno občino Koper, testiral za novo koncesijsko obdobje.

Električni avtobus, ki sprejme 75 potnikov (potnikom je na voljo 42 stojišč in 33 sedišč), bo vozil na linijah 1, 2 in 2A mestnega potniškega prometa.

Arriva bo z 12-metrskim električnim avtobusom eCitaro, ki ima vgrajene baterije tretje generacije s skupno kapaciteto 490 kWh in doseg več kot 300 km, izvajala intenzivna testiranja za koncesionarja za novo koncesijsko obdobje. Električni avtobus je opremljen tudi s celovitimi asistenčnimi in varnostnimi sistemi, vključno s sistemom 360° kamer, ter se ponaša z estetsko oblikovanim potniškim prostorom. Izsledke testiranj bodo nato lahko prilagodili tudi ostalim mestom, kjer izvajajo mestni potniški promet.

V mestnem prometu Koper je prvi električni avtobus začel voziti leta 2016, danes vključuje flota električnih vozil, ki jih Arriva upravlja v Kopru, šest srednje velikih avtobusov in štiri električna vozila za prevoze na klic. Tako Mestna občina Koper prispeva k zdravju občank in občanov in ustvarja prijetnejše življenjsko okolje.

Foto: Arriva