DomovNoviceGledališče Koper napoveduje pestro kulturno poletje

Gledališče Koper napoveduje pestro kulturno poletje

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Predstavniki Gledališča Koper z direktorico Katjo Pegan so danes v koprski Loggi medijsko predstavili številne festivale, ki bodo v osrčju Kopra kulturno obogatili letošnje poletne dni. Svojo 23. sezono koprski kulturni hram v juniju zaključuje z izvedbo festivala Retrovizor, na katerem bodo gledališčniki ponovili najuspešnejše predstave iz preteklih sezon.

V junijske dni bo koprski kulturni hram ponudl vsem ljubiteljem gledališke igre festival Retrovizor, v sklopu katerega si bodo lahko obiskovalci med 3. in 14. junijem ogledali najuspešnejše predstave preteklih sezon. Letošnji festivalski program ponuja predstavo Trio Gašperja Tiča, ki je nedavno doživela svojo 100. ponovitev, pa Jugoslavija, moja dežela Gorana Vojnovića, Abrahmm Freestyle Comedy Tadeja Toša, Tutošomato Iztoka Mlakarja, kriminalni triler Sirote Dennisa Kellyja in zadnjo predstavo Gledališča Koper Moriti čuječe Karstena Dusseja.

Igralec Rok Matek bo združil moči s komornim orkestrom

Na novinarski konferenci so najavili tudi predvpis abonmajev za prihodnjo sezono, ki bo možen ves čas trajanja festivala Retrovizor. Abonma tudi v sezoni 2024/2025 ponuja štiri predpisane predstave (Naša familija Marjana Nećaka, krstno uprizoritev predstave Dnevi zavrženosti Elene FerranteTri verzije življenja Yasmine Reza in koncert Roka Matka z Obalnim komornim orkestrom). Poleg štirih predpisanih si abonenti lahko med petimi izbirnimi predstavami (Moglierov Tartuffe, Paradiž  Mattea Spiazzija, Dnevnik Ane FrankKar želiš, to dobiš Norma Fosterja in Zakaj sva se učila Katarine Morano) izberejo še tri.

Predvpis otroških in večernih abonmajev bo potekal od 3. do 14. junija pri blagajni Gledališča Koper. Blagajna gledališča bo odprta vsak delovnik med 10. in 12. uro in 2 uri pred vsako predstavo ali prireditvijo. V času predvpisa imajo vsi abonmaji lanske (nižje) cene, nakup kateregakoli abonmaja (otroškega ali večernega) pa prinaša brezplačno vstopnico za eno izmed predstav na Retrovizorju.

V gledališču bodo razpisali tudi tri otroške abonmaje, ki ponujajo nabor predstav za vrtčevske in osnovnošolske otroke. Med temi najbolj izstopa dvojezična predstava Favole al telefono/Pravljice po telefonu, s katero želijo ohraniti in poudariti pomen dvojezičnosti v našem prostoru. Za ta namen je Gledališče okrepilo sodelovanje z Znanstveno raziskovalnim središčem (ZRS) Koper.

V juliju se vrača študentski gledališki festival Fuga

V sredini julija se vrača priljubljen študentski gledališki festival FUGA, ki ga tudi letos vodil kretiven režiser Ivan Loboda. Na peti ediciji festivalu si bo moč ogledati šest predstav iz prestižnih evropskih akademij.

Festival za najmlajše konec avgusta

Konec poletja je delovna ekipa gledališča rezervirala za najmlajše. Od 24. avgusta bo festival Pri Svetilniku postregel s predstavami iz Slovenije, Italije, Hrvaške in Srbije. »Obetamo si tudi dve premieri Gledališča Koper, in sicer Naša familija in Z Igorjem po svetu: Egipt,« je ob predstavitvi festivala v Loggi povedala vodja festivala Vanja Korenč.

Več informacij in pester program Gledališča Koper za vse generacije najdete na povezavi.

Foto: MOK, Gledališče Koper