DomovNovicePodelili priznanja Civilne zaščite za območje slovenske Istre

Podelili priznanja Civilne zaščite za območje slovenske Istre

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj so v portoroškem Avditoriju podelili priznanja Civilne zaščite obalne regije najzaslužnejšim na področju zaščite, reševanja, pomoči in odpravljanja naravnih ter drugih nesreč.

V počastitev dneva Civilne zaščite, ki ga v Sloveniji obeležujemo 1. marca, vsako leto prejmejo priznanja najzaslužnejši posamezniki, društva in organizacije, ki so pomagali ob izjemnih in nepredvidljivih situacijah.

Najvišja priznanja civilne zaščite so letos slovesno podelili ob marčevskem svetovnem dnevu Civilne zaščite na Brdu pri Kranju. Plaketo za življenjsko delo je prejel predsednik Obalne gasilske zveze Koper Miran Gregorič, zlati znak Civilne zaščite pa poveljnik Gasilske brigade Koper Denis Glavina. Bronasti znak Civilne zaščite za pomoč v znak zahvale je prejela tudi Mestna občina Koper, ker je pomagala pri obvladovanju obsežnega požara pod Socerbom poleti 2022 in radioamaterji iz Radioklub-a Jadran Koper.

Andrej Gustinčič

Med prejemniki priznanj Civilne zaščite za območje slovenske Istre so v Avditoriju prejeli priznanja za posebne zasluge in svoje uspehe – bronasti znak: Andrej Gustinčič s koprske izpostave Uprave za zaščito in reševanje, Gorazd Lazar iz prostovoljnega gasilskega društva Piran, Aleš Suban iz prostovoljnega gasilskega društva Sečovlje in Prostovoljno gasilsko društvo Izola. Ravno tako bron je za enkratno dejanje ob požaru pod Socerbom prejela Reševalna služba slovenske Istre iz Zdravstvenega doma Izola.

Srebrni znak Civilne zaščite so prejeli Claudio Del Giusto in Ivan Grzetič iz Obalnega letalskega centra Portorož ter Prostovoljno gasilsko društvo Korte.

Foto: CZ Koper