DomovNoviceKoprski občinski svetniki bodo o sušilnici blata znova razpravljali po poskusnem obratovanju

Koprski občinski svetniki bodo o sušilnici blata znova razpravljali po poskusnem obratovanju

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Občinski svetniki so se na 4. redni seji podrobneje seznanili s postopkom vzpostavitve sistema sušenja komunalnega blata in po izčrpni razpravi sprejeli sklep, da Občinski svet Mestne občine Koper predlaga javnemu podjetju Marjetica Koper, d. o. o., da pred polnim zagonom sušilnice blata na podlagi poročila o poskusnem obratovanju pridobi soglasje koprskega občinskega sveta. Sprejeli pa so tudi sklep o določitvi novih cen vrtčevskih programov v občini.

Veljavne cene javnih vrtcev v Mestni občini Koper so nespremenjene že od leta 2019, a se je z bistvenim povišanjem stroškov dela, rastjo cen življenjskih potrebščin, višjimi stroški energentov, materiala in živil v zadnjem obdobju pojavila potreba po novi določitvi cen programov predšolske vzgoje. Kot je pojasnil župan Aleš Bržan, je vse lanske podražitve pokrila MOK in da doslej starši podražitev niso občutili. Z dvigom cen bodo cene koprskih vrtcev primerljive s cenami vrtcev v Izoli in Piranu. Občinski svetniki so tako potrdili povečanje veljavnih cen programov javnih vrtcev v Mestni občini Koper za 21 odstotkov, kolikor so se tudi povišali dejanski stroški vrtčevskih programov. S tem se bo plačilo staršev za otroka v prvem starostnem obdobju v povprečju povišalo za 42,50 evra, v drugem starostnem obdobju za 30,70 evra, za oddelek 3–4 let pa v povprečju za 33,90 evra na mesec. Nove cene bodo v veljavo stopile s 1. aprilom 2023.

Občinski svet je včeraj med drugim potrdil Dokument identifikacije investicijskega projekta za projekt »Vstopna točka za raziskovanje Kraškega roba in zelenega podeželja« in pozitivno odločil o programu opremljanja stavbnih zemljišč za drugo fazo gradnje obrtne cone Sermin in za večstanovanjsko stavbo s poslovnimi prostori ob Dolinski cesti. Sprejel je tudi odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o dodeljevanju denarnih socialnih pomoči v Mestni občini Koper in Odloka o organizaciji in izvajanju javne službe pomoči na družini na domu.

Niso pa občinski svetniki dali soglasja Obalnim lekarnam Koper k nakupu izbranega prostora v objektu Zeleni park II. Zato je župan predlagal nov sklep, ki so ga svetniki sprejeli, in sicer, da se območje iskanja primernega prostora za lekarniško dejavnost razširi na širše območje Zelenega parka II v Kopru.

Foto: MOK