DomovNovicePODJETNA PRIMORSKA 2017: Čas za prijavo le še do petka

PODJETNA PRIMORSKA 2017: Čas za prijavo le še do petka

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

UIP Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske z natečajem za najboljšo podjetniško idejo Podjetna Primorska 2017 že enajsto leto zapovrstjo odpira svoja vrata vsem podjetnim posameznikom in skupinam, ki želijo uresničiti svoje podjetniške ideje in se podati v podjetniške vode. Natečaj ohranja lani uvedeno rektorjevo nagrado Univerze na Primorskem, podelili pa bodo tudi nagradi v že znanih kategorijah navigator in optimist.

Novost letošnje sezone bodo posebne nagrade Občine Izola in podpora Mestne občine Koper. Prijave na natečaj so možne do 31. marca 2017 do polnoči.

Foto: pixabay.com

Natečaj razpisuje tri kategorije:
1. rektorjeva nagrada Univerze na Primorskem, ki je namenjena študentom, mladim diplomantom, raziskovalcem in pedagoškim delavcem Univerze na Primorskem,
2. kategorija optimist, ki je namenjena posameznikom in ekipam, ki nimajo podjetniških izkušenj in nikoli niso bili ustanovitelji podjetja oziroma niso zasedali vodstvenih funkcij v podjetjih ter
3. kategorija navigator, ki je namenjena izkušenim posameznikom ali ekipam, pri čemer je pogoj, da podjetje, ki ga prijavljajo na natečaj, na dan objave razpisa ni starejše od treh let.

Letos natečaj uvaja še nekaj novosti. Prva je elektronski prijavni obrazec, ki prijaviteljem omogoča enostavno prijavo in morebitne popravke. Prijave na natečaj so možne do 31. marca 2017 do polnoči. Prijavni obrazec je dostopen TUKAJ.

Nagradni sklad tudi letos znaša 30.000 evrov, in sicer: 7.000 evrov za prvo mesto v kategoriji navigator, 7.000 evrov za prvo mesto v kategoriji optimist in rektorjeva nagrada v višini 7.000 evrov za prvo mesto, 4.000 evrov za drugo mesto, 2.500 evrov za tretje mesto in posebna nagrada v višini 2.500 evrov za študentsko ekipo, ki se podeli v primeru, da med zmagovalci ni nobene skupine, v kateri  bi bili izključno študentje.

Lanskoletni zmagovalci Podjetne Primorske. Foto: UIP

Nagrade se podeljujejo v obliki vavčerja, ki zajema paket svetovalnih, podpornih in drugih storitev. Temu skladu se letos pridružuje še posebna nagrada Občine Izola v višini 10.000 evrov.

Letos se obeta tudi nekaj novosti ter posebna nagrada v vrednosti 10.000 evrov.

Natečaj se bo zaključil v mesecu novembru, ko bodo podeljene nagrade za najboljše podjetniške ideje.

Za vse prijavitelje velja, da lahko dodatne informacije dobijo na spletni strani: www.uip.si, v razdelku Podjetna Primorska ali prek elektronskega naslova podjetnaprimorska@uip.si.

Natečaj podpirajo: Mestna občina Koper, Občina Izola, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Agencija SPIRIT, Služba vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Univerza na Primorskem in podjetje Dinit d. o. o.