DomovNovicePODJETNA PRIMORSKA 2018: Z inovativno idejo v svet podjetništva

PODJETNA PRIMORSKA 2018: Z inovativno idejo v svet podjetništva

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske (UIP) z natečajem za najboljšo podjetniško idejo “Podjetna Primorska 2018” že 12. leto zapovrstjo odpira svoja vrata tistim, ki bi si radi s svojo inovativno idejo utrli pot v svet podjetništva. Z nasveti, ki jih ponujajo na UIP- u in znanjem, ki ga prijavitelji pridobijo na delavnicah v sklopu natečaja, je pot do zastavljenih ciljev lažje dostopna. Najbolj inovativne ideje bodo konec novembra nagrajene s skupnim nagradnim skladom v vrednosti 37.000 evrov.

“Osnovni namen natečaja je spodbujanje podjetniške kulture in inovativnosti v podjetništvu, izmenjave znanja med akademsko sfero in gospodarstvom, komercializacije znanja, nastanka novih inovativnih in na lastnem znanju temelječih start-up, spin-off in spin-out podjetij ter ustvarjanje povezav med potencialnimi podjetniki in drugimi deležniki v okolju,” je povedal direktor UIP Dorijan Maršič in dodal: “Poseben poudarek je namenjen podpori akademskemu podjetništvu, ki je prednostno usmerjen v podporo prenosu in komercializaciji znanja s strani študentov, raziskovalcev, pedagoških delavcev in drugih zaposlenih, ter mladih diplomantov Univerze na Primorskem. Izbor je namenjen vsem podjetnim posameznikom ter mikro, malim in srednje velikim podjetjem ter kot tudi zasebnim zavodom in zadrugam, ki niso starejša od treh let na dan uradne objave natečaja.”

Foto: UIP

Interes pri sodelovanju in podpori natečaja tudi letos s strani lokalnih skupnosti

Natečaj ohranja tri kategorije, in sicer Start-up Academic – Rektorjeva nagrada Univerze na Primorskem, ki je namenjena študentom, mladim diplomantom, raziskovalcem in pedagoškim delavcem Univerze na Primorskem, kategorija Start-up Optimist, ki je namenjena posameznikom in ekipam, ki nimajo podjetniških izkušenj in niso nikoli bili ustanovitelji podjetja oziroma niso zasedali vodstvenih funkcij v podjetjih in kategorija Start-up Accelerator Navigator, ki je namenjena izkušenim posameznikom ali ekipam, pri čemer je pogoj, da podjetje, ki ga prijavljajo na natečaj, ni starejše od treh let na dan objave razpisa.

Lokalne skupnosti so tudi letos izkazale interes pri sodelovanju in podpori natečaja, med njimi tudi Mestna občina Koper. Ob tem je direktor Maršič povedal: “Izkazan interes in pripravljenost na sodelovanje nakazujeta, da lokalne skupnosti spremljajo delo Univerzitetnega inkubatorja Primorske ter podpirajo mlade podjetnike.” Dodal je, da je sodelovanje z lokalnimi skupnostmi, akademskim okoljem in gospodarstvom ključno za uspešnost družbe na dolgi rok in to je cilj, h kateremu inkubator in njegovi deležniki stremijo.

Foto: UIP

Natečaj se je uradno odprl včeraj, 9. aprila 2018. Kandidati se lahko prijavijo do 15. maja 2018 do polnoči z elektronskim prijavnim obrazcem na spletni strani www.uip.si. 17. maja 2018 je predvidena objava finalistov, ki jih bo sedem članska komisija izbrala po pregledu posredovanih poslovnih modelov in izvedenih predstavitev.

Natečaj se bo zaključil predvidoma v mesecu novembru, ko bodo podeljene nagrade za najboljše podjetniške ideje.

Več o natečaju si lahko preberete TUKAJ.