DomovNoviceNe zamudite pomladnih kulinaričnih prireditev

Ne zamudite pomladnih kulinaričnih prireditev

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

V naslednjih dneh in tednih nas v destinaciji Koper pričakujejo številne prireditve, katerih rdeča nit bo kulinarika.

Tako nas že to soboto, 14. aprila, v dvorani krajevne skupnosti Sv. Anton in šotoru ob njej med 15. in 21. uro čaka priljubljena prireditev 17. Pokušina vina, olja in istrskih dobrot, na kateri poleg odličnih vin in oljčnih olj ne bo manjkalo špargljev in tartufov. Program bodo popestrili Pihalni orkester Sv. Anton, srečanje mladih harmonikašev, srečanje klap in pevskih zborov ter zabavni program s skupino Mi trije. Prireditve se bo udeležila tudi vinska kraljica slovenske Istre Julija Jogan, v sklopu prireditve pa bodo razglasili najboljša vina in oljčna olja ter najboljše vložene oljke ter najboljše likovne in literarne prispevke učencev OŠ Elvire Vatovec na temo tradicije oljkarstva in vinogradništva. Vstop na prireditev je prost, za degustacijski kozarec bo treba odšteti 8 evrov, za degustacijske kupone za hrano pa 4 evre.

22. aprila pa bo v Taverni dišalo po čevapčičih, baklavah in kavi, saj bo na programu Bosanski festival.

Kulinarika bo v ospredju tudi v soboto, 21. aprila, ko se na Carpacciov trg in v Taverno vrača priljubljena kulinarična tržnica Odprta kuhna, isti dan pa se lahko odpravite tudi na Škofije, kjer pripravljajo prireditev Škofije polne energije. Poskrbeli bodo za »Špragljado« in celodnevni spremljevalni ter zabavni program. V nedeljo, 22. aprila, pa v Gračišču prirejajo 2. Špragljev pohod, ki vas bo popeljal po vasici Gračišče, do hriba Lačna in tamkajšnjega razglednega stolpa, pa prek Hrastovelj in Kubeda nazaj v Gračišče, kjer se boste lahko okrepčali s fritajo s šparglji in polento ter špargljevo juho. 22. aprila pa bo v Taverni dišalo po čevapčičih, baklavah in kavi, saj bo na programu Bosanski festival. Kulinarične prireditve se bodo nadaljevale tudi v maju, 5. maja v Koper znova prihaja Podeželje v mestu, 12. maja Koper na dlani, med 18. in 20. majem pa bo v Marezigah 46. Praznik refoška in slovenske Istre.

Pomlad je tudi čas osmic, tako lahko med 18. in 29. aprilom obiščete Osmico Krmac v Bertokih, med 27. aprilom in 6. majem pa Osmico in turistično kmetijo Jakomin v Kubedu. Več na www.koper.si in FB Visit Koper.