DomovNovicePODPORA IZ MARIBORA: Župan Andrej Fištravec podprl kandidaturo župana Borisa Popoviča za predsednika RS

PODPORA IZ MARIBORA: Župan Andrej Fištravec podprl kandidaturo župana Borisa Popoviča za predsednika RS

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes je mariborski župan Andrej Fištrevac javno izrazil podporo koprskemu županu Borisu Popoviču, ki kandidira za predsednika RS.

“Podpiram kandidaturo kolega župana MO Koper Borisa Popoviča za predsednika Republike Slovenije. Razlogov za to je več. Prepričan sem, da bo njegova kandidatura jasno osvetlila težave, s katerimi se srečujemo vsi župani v državi.

Foto: ekoper.si

Tako se bo skozi njegovo kampanjo jasno izkazalo, kaj pomeni nizka povprečnina, ki jo prejemamo občine, kako se enostavne zadeve, kot je umestitev in selitev Mariborske knjižnice in minimalen prispevek države pojavlja kot birokratska težava v stavbi, ki je dejansko naša skupna last. Vprašajmo se, ali bi bila knjižnica težava, če bi se v Ljubljani k reševanju prostorske stiske pristopilo enako kot pri projektu Magne ali recimo pri izgradnji drugega tira, ki ga sicer potrebujemo? Tudi o tem, zakaj moramo po hitri cesti skozi center mesta Maribor voziti z vinjetami, kar je iz vidika države dražje za vse nas državljane. To je samo nekaj vprašanj, kjer se namesto logičnih rešitev iščejo birokratske ovire, politizacija, ki za državo ne pomeni popolnoma ničesar, za Mariborčanke in Mariborčane pa ogromno. Takšni vzorci delovanja države niso v korist Maribora in ne Slovenije.

Vsekakor pa bo zagotovo izmed vseh predsedniških kandidatov najbolj jasno navedel primere, kako je državna politika vse bolj centralizirana, birokratizirana, prestrašena, neambiciozna in počasna. Vse to v času, ko se stvari v Evropi in svetu odvijajo z znatno večjo hitrostjo kot kadarkoli prej v zgodovini. Da je možno tudi hitreje in bolj učinkovito, kot se je izkazalo ravno v primeru Magne. Čeprav je to žal samo eden, pomemben, vendar zelo osamljen primer. Celotno prebivalstvo naše države je tolikšno, kot v predmestju ne ravno največjih svetovnih mest. To ne sme biti slabost, temveč mora biti naša prednost.

Zato sem prepričan, da bo skozi kampanjo kolega župan Boris Popovič uspel jasno izpostaviti dejstvo, da smo Slovenci učinkoviti in racionalni in čas je, da to postane tudi Slovenija. Boris Popovič je kot župan Kopra vsekakor dokazal svojo učinkovitost, zato podpiram njegovo kandidaturo in ambicijo po decentralizaciji države,” je svoje razloge za podporo kandidaturi Borisa Popoviča sklenil Fištravec.