DomovNovicePogled v bogato zgodovino Jezikovnega centra Nista

Pogled v bogato zgodovino Jezikovnega centra Nista

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Jezikovni center Nista iz Kopra se lahko pohvali s svojo dolgoletno in bogato tradicijo. V treh desetletjih delovanja je več kot 20 tisoč tečajnikov usvajalo znanje številnih jezikov, ki jih poučujejo izkušeni učitelji. Na Nisti poudarjajo, da znanje tujega jezika danes ne odpira samo vrat pri sodelovanju s poslovnimi partnerji, temveč je tudi ključ do poslovnega uspeha organizacij.

Začetki delovanja segajo v leto 1991, ko je nastala Jezikovna igralnica Zajček Riki. Leta 1994 so organizirali prve tečaje angleščine in italijanščine za odrasle, leto kasneje pa že prvo angleško poletno šolo za učence od petega do devetega razreda in dijake. Igralnica se je preimenovala v Jezikovno šolo Nista leta 2000, s širitvijo dejavnost pa je leto kasneje nastal Jezikovni center Nista.

Danes se lahko zainteresirani tečajniki udeležijo tečajev več kot 13 jezikov, ki jih poučuje več kot 15 izkušenih učiteljev in rojenih govorcev. Daleč najbolj obiskani so tečaji angleščine, italijanščine, španščine in nemščine, veliko je tudi zanimanja za učenje madžarščine, srbščine, hrvaščine, makedonščine, albanščine, ruščine, portugalščine, japonščine, kitajščine in slovenščine. »Dandanes sta najbolj popularna izpita iz angleščine TOEFL in IELTS, ki ju študentje potrebujejo za študij in kasneje tudi za delo v tujini. Vse več ljudi odhaja na delo v Nemčijo in Avstrijo, zato potrebujejo certifikat GOETHE,« poudarjajo na Jezikovnem centru Nista.

Poleg tega na centru organizirajo tečaje kot priprave na pridobivanje mednarodnih certifikatov, predvsem iz splošne in poslovne angleščine ter slovenščine za pridobitev državljanstva.

Več informacij o delovanju jezikovnega centra na povezavi.

Foto: Jezikovni center Nista