DomovNovicePokrajinski muzej Koper vabi na koncerte komorne glasbe

Pokrajinski muzej Koper vabi na koncerte komorne glasbe

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Akademsko društvo Univerze na Primorskem v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Koper v maja pripravlja bogat glasbeni in kulturni program, v sklopu katerih se bodo v dvorani muzeja s komorno glasbo javnosti predstavile tri zasedbe.

Ljubitelji izvrstnih glasbenikov v okolici čudovitega koprskega ambienta bodo prvemu koncertu prisluhnili že to nedeljo, 8. maja, ob 19.30 ko, se bosta občinstvu predstavili altistka Edita Garčević Koželj in pianist Igor Vićentić z izborom samospevov slovenskih ter srbskih skladateljev.

Klavirski trio Trn v zasedbi Neža Nahtigal (violina), Tara Konica (violončelo) in Rebeka Dobravec (klavir) bo v torek, 10. maja, ob 19.30 predstavil stilno raznolik repertoar. Njihov tokratni koncert bo v sodelovanju z Glasbeno mladino Slovenije, ki je njihove koncerte širom Slovenije umestila v njihov program.

Zadnji koncert v nedeljo, 15. maja, ob 18.30  zaključuje ponudbo drugega mednarodnega mladinskega zborovskega festivala Aegis carminis. Prvonagrajenka, sopranistka Pia Novak se bo predstavila s programom arij in samospevov ob klavirski spremljavi Darje Mlakar Maležič. Vstop na vse koncerte je brezplačen.

Foto: MOK, Pokrajinski muzej Koper, ŠOUP