DomovNoviceKoprska knjižnica vabi na pestro kulturno dogajanje v maju

Koprska knjižnica vabi na pestro kulturno dogajanje v maju

KulturaNaši krajiNovicePogovoriProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Za številne ljubitelje knjig, razstav in kulture v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper in knjižnici Ankaran v mesecu maju pripravljajo pester nabor kulturno obarvanih dogodkov za vse generacije.

Na Oddelku za mlade bralce v knjižnici si lahko obiskovalci vse do petka, 19. maja,ogledajo razstavo Vrtca Koper na temo projekta Postani pravi junak / junakinja. S projektom so v vrtcu otrokom želeli predstaviti, da pri skrbi za čisto okolje lahko pomagamo prav vsi.

V ponedeljek, 16. maja, bodo v družbi prevajalke češke literature Tatjane Jamnik ob 10.30 odprli razstavo Češka književnost v slovenskem prevodu.

Ljudska univerza Koper bo letošnje že 27. Tedne vseživljenjskega učenja otvorila z literarno obarvanim dogajanjem. Od koprske knjižnice je prejela namenske police in 300 knjig, ki si jih bodo obiskovalci Ljudske univerze lahko izposodili. Postavitev premične knjižne zbirke bosta pospremila literarni večer in ustvarjalna delavnica.

V glasbeni sobi na Oddelku za mlade bralce bodo v sredo, 11. maja, ob 17. uri gostili srbskega avtorja Aleksandra Gatalico. Gatalica je eden najbolj priznanih sodobnih srbskih pisateljev, ki je za številne romane in zbirke kratkih zgodb dobil vse pomembnejše nacionalne nagrade.

V sredo, 18.maja, koprska knjižnica v sodelovanju s knjižnico Ankaran in knjigarno Libris ob 18.uri vabi na Prešernov trg v Kopru na osrednjo prireditev ob 70. obletnici pisatelja Edelmana Jurinčiča, Rdeča nit prireditve bosta Istra in kultura, saj ta ne pozna meja. O ustvarjanju Edelmana Jurinčiča bodo spregovorili njegovi prijatelji in družina, ki ga spremljajo na njegovi poti ustvarjanja in povezovanja na odru kulturnega življenja. V primeru dežja se bo prireditev preselila v Malo ložo.

V knjižnici Ankaran bodo v torek, 24. maja, ob 18. uri prvič predstavili pesniško zbirko avtorice Martine Dagostini, z naslovom Zemlja Voda Kruh.

Podrobnejše informacije o majskem dogajanju koprske knjižnice na povezavi.

Majske prireditve koprske knjižnice so nastale v sodelovanju s knjigarno Libris, KUD Faral, Filozofsko fakulteto v Ljubljani in Samoupravno skupnostjo italijanske narodnosti Ankaran.

Foto: MOK, Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper