DomovNoviceSlavnik znova gostil in navdušil gorsko kolesarske navdušence

Slavnik znova gostil in navdušil gorsko kolesarske navdušence

Naši krajiNoviceProsti časŠportTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Po dveh letih koronskega premora je dogajanje v neokrnjeni naravi pobočij Slavnika, Čičarije in Podgrajskega ter Matarskega podolja znova oživel tradicionalni kolesarski maraton MTB Slavnik. Največji rekreativni gorsko kolesarski maraton pri nas je letos privabil več kot 450 tekmovalcev, ki so se včeraj pomerili na 9, 29, 50 in 80 kilometrskih preizkušnjah in ob vožnji uživali ob pogledu na neokrnjeno naravo. Naziv kralja Slavnika si je včeraj prikolesaril Diego Cargnelutti, kraljica pa je postala Lara Kocjancic.

Gorsko kolesarski maraton Slavnik se je po številnih izvedbah utrdil kot eden osrednjih kolesarskih dogodkov v Sloveniji. Na najdaljši trasi Hervis (81 km) je v cilj prvi prikolesaril Diego Cargnelutti, Team Sportway, in s tem osvojil naziv kralja Slavnika. Naziv kraljice Slavnika pa si je na najzahtevnejši preizkušnji prikolesarila Lara Kocjancic, MBC Trieste. Na trasi Dacia Trgo ABC (50 km) je bil najhitrejši Marko Čretnik, Ganesha Team, ki je postal princ Slavnika, princesa Slavnika pa je postala Maruša Knap, Calcit Bike Team. Zmagovalec najzahtevnejše preizkušnje Diego Cargnelutti si je prikolesaril tudi najhitrejši vzpon na Slavnik (58:51). Na trasi Hotel Admiral (29 km) je bil najhitrejši Emanuele Todaro, Gruppo Bastioni Bike, najhitrejša pa Roberta Capon, ASD Gruppo Generali Trieste, v konkurenci e-koles sta slavila Marko Pervanja na 50 km in Roberto Zega na 29 km.

Posebni nagradi sta prejela tudi najstarejši in najmlajša udeleženska: to sta 78-letni Zmago Resinovič in 11-letna Neža Utranker (oba na 29 kilometrski preizkušnji), na zabavni Mini MTB preizkušnji pa so zmagali vsi; z dobro voljo, prešernimi nasmehi in najboljšim sladoledom. »V Kolesarskemu društvu Raketa smo izjemno zadovoljni, nestanovitno vreme v preteklih dneh nam zagotovo ni naredilo usluge, a vendarle smo tudi letos poskrbeli za odlično gorsko kolesarsko preizkušnjo,« je ob koncu prireditve povedal Goran Sambt, predstavnik Kolesarskega društva Raketa.

Dogajanje na MTB Slavniku se je začelo že na predvečer, 7. maja, z brezplačnimi vodenimi ogledi Mitskega parka in jame Dimnice in sproščeno zabavo. Za odlično vzdušje so tudi letos poskrbeli  predstavniki lokalnih društev Mladine iz Markovščine, Občine Hrpelje-Kozina in Turističnega društva Rodik, ki so na svojstven način vihteli kuhalnice v bakrenih kotlih.

Dogodek MTB Slavnik organizirata Kolesarsko društvo Raketa in Občina Hrpelje-Kozina, ob podpori PGD Materija in Mestne občine Koper ter sponzorjev, po katerih so poimenovane posamezne trase.

Več informacij o športnem dogodku najdete na povezavi, rezultati vseh kolesarskih preizkušenj pa so na voljo na spletni strani Protime.si.

Foto: Kolesarsko društvo Raketa