DomovNoviceV mesto se vrača Koper na dlani

V mesto se vrača Koper na dlani

KulturaNaši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Po dveletnem premoru zaradi epidemije koronavirusa se to nedeljo, 15. maja, v mesto vrača priljubljena prireditev ob občinskem prazniku Mestne občine Koper – Koper na dlani.

Koper na dlani je tradicionalna prireditev ob 15. maju – občinskem prazniku Mestne občine Koper, na kateri se vzdolž Pristaniške ulice in na bližnjih lokacijah ob morju v Kopru predstavljajo krajevne skupnosti in turistična društva destinacije Koper.

Prizadevni člani društev in krajevnih skupnosti se na ta dan še posebej pripravijo. S prikazom tradicije in značilnosti krajev, iz katerih prihajajo, pa tudi z istrsko kulinariko in živahnostjo vsakič znova navdušijo številne obiskovalce mesta.

Zadnja leta se v sklopu prireditve odvijajo tudi Istrske igre, kot so igranje briškole in more, skakanje v vrečah in druge zanimive aktivnosti, v katerih se pomerijo člani društev, spremljanje iger pa je za marsikaterega obiskovalca prireditve prav zabavno doživetje.

V nedeljo bo v Kopru vsekakor živahno, saj v mesto znova pripluje tudi potniška ladja, ki bo sicer že peta v tem tednu.

Letos bo večerni del prireditve zaznamoval še brezplačni koncert Nine Pušlar, ki bo ob 20. uri na Titovem trgu v Kopru. Koncert se bo začel s predskupino Corti Collective.

Zapore ulic in  parkirišča na Ukmarjevem trgu 

Zaradi prireditve Koper na dlani bo v nedeljo popolnoma zaprta Pristaniška ulica za ves promet, in sicer od krožišča s Piransko cesto do Ukmarjevega trga, med 10. in 15. uro. Za stanovalce bo izjemoma dovoljena vožnja po Pristaniški ulici do Tomažičevega trga in nazaj. Na Kidričevi ulici bo zaprt izhod na Pristaniško ulico, med 10. in 15. uro. Stanovalci bodo lahko dostopali na Belveder in Kopališko nabrežje po Resslovi ulici, prav tako bo za parkiranje zaprt Ukmarjev trg, in sicer od sobote, 14. 5., od 20. ure, do nedelje, 15. 5., do 16. ure;

Sicer bo ob občinskem prazniku mesto bogatejše še za eno novo vsebino, in sicer bodo na garaže na Tomažičevem trgu na pobudo stanovalcev postavili razstavne panoje s starimi slikami nekdanjih razglednic Kopra. Razstavo je omogočil Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper v sodelovanju z zavodom Mediteranum in Slobodanom Simičem – Simetom.

Foto: ZMKT