DomovKulturaPokrajinski muzej Koper vabi na Poletno muzejsko noč

Pokrajinski muzej Koper vabi na Poletno muzejsko noč

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto, 18. junija, se začenja letošnja že 20. Poletna muzejska noč. S tradicionalno akcijo, ki vsako tretjo soboto v juniju poteka po številnih slovenskih muzejih, galerijah in drugih razstaviščih, želijo javnosti predstaviti in približati institucije, ki hranijo kulturno dediščino. Tudi letos se pester program obeta v Pokrajinskem muzeju Koper, in sicer med 18. uro in polnočjo. Različne aktivnosti in ogledi bodo potekali brezplačno.

Sedež Pokrajinskega muzeja – palača Belgramoni Tacco na Kidričevi ulici bo od 18. ure dalje gostila zanimivo dogajanje za vse obiskovalce, kjer v prvi vrsti velja izpostaviti možen ogled razstave Giuseppe Tartini – med Piranom, Strunjanom in Koprom. Med 18. in 19. uro bo potekal Dan odprtih vrat konservatorsko-restavratorskih delavnic, od 19. do 20. ure pa si bo možno ogledati predstavitev stalne razstave novejše zgodovine (1867-1954). Ob 20. uri bo na sporedu predstavitev novih pridobitev Pokrajinskega muzeja Koper, eno uro kasneje pa bodo obiskovalci prisluhnili koncertu ansambla Il Terzo Suono.

Etnološka zbirka na Gramscijevem trgu med 18. in 22. uro vabi na delavnice za otroke in družine na temo Ulovimo sanje v muzejski noči.

V sklopu Poletne muzejske noči v Kopru so pripravili med 18. in polnočjo na sedežu Pokrajinskega muzeja kvize in igre za male in velike ljubitelje muzejev ter interaktivne dejavnosti za samostojno raziskovanje muzeja za družine s šolskimi otroki.

Več informacij o letošnji Poletni muzejski noči, kjer so predstavljeni dogodki po celi Sloveniji, najdete na povezavi.

Foto: Pokrajinski muzej Koper, MOK