DomovNoviceVabljeni na junijski pogovor o branju

Vabljeni na junijski pogovor o branju

KulturaNaši krajiNovicePogovori Preglej vse novice
Deli vsebino

Kulturni klub in Slavistično društvo Koper v četrtek, 16. junija, ob 19. uri vabita v lapidarij Pokrajinskega muzeja Koper, kjer se bodo lahko številni ljubitelji kulture ob pogovoru in branju srečali z najpomembnejšim sodobnim slovenskim pisateljem, esejistom in dramatikom Dragom Jančarjem.

O njegovem literarnem ustvarjanju, predvsem o zadnjem romanu Ob nastanku sveta (Beletrina 2022) se bosta s pisateljem pogovarjala Jasna Čebron in Andraž Gombač. Odlomke iz romana bo bral gledališki dramski igralec Rok Matek.

Na junijskem srečanju Pogovorov o branju gostijo najuglednejšega slovenskega pisatelja, esejista in dramatika. Njegovi romani – med njimi Galjot, Posmehljivo poželenje, Katarina in pav, To noč sem jo videl, In ljubezen tudi – so zaznamovali sodobno slovensko romanopisje. Prodornost njegove literature potrjujejo mnogi prevodi v evropske jezike in ugledne nagrade, kot soHerderjeva nagrada (2003), nagrada Jean Amery za esejistiko (2007), avstrijska državna nagrada za evropsko književnost (2020), mednarodna nagrada Milovana Vidakovića iz Novega Sada (2021). Slovenci smo ga počastili s Prešernovo nagrado (1993), štirikrat je bil nagrajen s kresnikom in trikrat z Rožančevo nagrado za esejistiko. Leta 2015 so mu v Evropskem parlamentu podelili naziv Državljan Evrope.

Foto: MOK