DomovNaši krajiTriatlon za pokal Istre združil številne ljubitelje plavanja, kolesarjenja in teka

Triatlon za pokal Istre združil številne ljubitelje plavanja, kolesarjenja in teka

Naši krajiNoviceProsti časŠportTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto je bil koprski Center vodnih športov v Žusterni pri Kopru prizorišče 11. Triatlona za pokal Istre. Športno-rekreativna prireditev je tudi letos privabila veliko število ljubiteljev plavanja, kolesarjenja in teka. Absolutna zmagovalca na najdaljši trasi triatlona sta postala Jakob Medved iz TK Ljubljana in Jana Levec iz TK Trisport CSE projekt.

Tekmovanje je potekalo pod okriljem Triatlonske zveze Slovenije. Kot prvi so se pred številnimi gledalci pomerili najmlajši cicibani v akvatlonu, starejši tekmovalci pa v različnih disciplinah triatlona. Plavalni del je potekal v morju iz Žusterne vzporedno z novim obmorskim parkom, kolesarski del se je nadaljeval po cestnih površinah med Koprom in Izolo, tekaški del pa je potekal v Žusterni in na koprski promenadi. Najdaljši triatlon, kjer sta zmago slavila Jakob Medved iz TK Ljubljana in Jana Levec iz TK Trisport CSE projekt,  je vključeval kilometer in pol plavanja, skoraj 40 kilometrov kolesarjenja in deset kilometrov teka.

»Z nastopom sem zadovoljen, saj je bil to zame prvi olimpik triatlon, tako da na startu nisem imel visokih pričakovanj. Izkazalo se je, da mi očitno olimpik razdalja kar ustreza, saj sem se na celotni tekmi počutil močnega,« je po zmagi le korak od morja dejal Medved. Med bodočimi cilji je izpostavil dobre nastope na obeh triatlonskih državnih prvenstvih in dober nastop na tekmi ETU za evropski pokal, ki bo naslednji teden v Kitzbuhelu.

Med triatlonci je bil v absolutni konkurenci drugi Matej Dečman (TK Inles Riko Ribnica), tretji pa Mark Mandič (TK Utrip). V ženski konkurenci je druga v cilj pritekla še ena članica kamniškega kluba Tanja Kompan, tretja pa je bila Primorka Anja Štravs iz črnokalskega ŠD 3šport, ki je prireditev tudi organiziral.

Več informacij o tradicionalnem športnem dogodku Triatlon za pokal Istre in rezultatih na povezavi.

Foto: Triatlon Slovenija