DomovNovicePOLETNA ŠOLA: Timotej Pirjevec: “Medkulturno povezovanje ima za MOK velik pomen.”

POLETNA ŠOLA: Timotej Pirjevec: “Medkulturno povezovanje ima za MOK velik pomen.”

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes je na Fakulteti za humanistične študije potekala uradna otvoritev poletne šole francoskega jezika Université de la mer Adriatique. Otvoritve se je udeležil tudi vodja urada za družbene dejavnosti in razvoj na Mestni občini Koper, Timotej Pirjevec. 

Univerza na Primorskem v sodelovanju s CIFE – Centre International de formation Europeene iz Nice tako letos organizira poletno šolo na temo Interculturalité et migrations en Europe – Medkulturnost in migracije v Evropi, ki poteka od 2. do 8. julija 2017. Poletna šola je namenjena tako slovenskim in tujim študentom kot tudi širši javnosti.

Mladi so v Koper prišli po nova znanja

“Mestna občina Koper je multikulturni prostor in večjezično območje, na kar smo zelo ponosni. Medkulturno povezovanje je na našem območju prisotno že dolgo in ima za Mestno občino Koper velik pomen. Vesel sem, da v našem mestu lahko gostimo mlade, ki si želijo novega znanja in upam, da boste pri nas uživali,” je učence poletne šole nagovoril Timotej Pirjevec. Z njim se je strinjala tudi dr. Irena Lazar, dekanja Fakultete za humanistične študije, ki je prav tako poudarila velik pomen medkulturnega sodelovanja.