DomovNovicePoletni kulturni večeri v osrčju Dekanov

Poletni kulturni večeri v osrčju Dekanov

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

V poletnih julijskih in avgustovskih dneh se bo v Dekanih zvrstil cikel štirih kulturnih dogodkov pod skupnim imenom Večeri na placu. S projektom, ki ga organizirajo Zveza kulturnih društev Mestne občine Koper, JSKD – Območna izpostava Koper, Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper in letos tudi Krajevna skupnost Dekani so začeli lani poleti v Šmarjah in zelo uspešno organizirali kulturne večere v jedru vasi. Cilj projekta je, da se poletni dogodki vsako leto zvrstijo na drugi lokaciji podeželja.

Letos se kulturni program nadaljuje v Dekanih, kjer bodo skozi glasbene večere oživeli propadajoč prostor »Dopolavor«. Gre za nekoč pomembno točko kulturnega in družabnega dogajanja, ki jo bodo z nizom kulturnih večerov ponovno skušali obuditi v prireditveni prostor.

Prvi od kulturno obarvanih glasbenih večerov bo v torek, 12. julija, ob 21. uri, ko bo nastopila zasedba En big band.

En big band skuša z glasbenim upodabljanjem različnih žanrov približati »živo« big bandovsko in drugo glasbo širši javnosti. Člani so tako uveljavljeni profesionalni glasbeniki, kot šolani ljubitelji glasbe, ki so svojo glasbeno izobraževanje pričeli v Slovenski Istri. V big bandu igra več generacij: od dijakov, študentov do odraslih amaterskih in profesionalnih glasbenikov.

Konec meseca, natančneje v torek, 26. julija, bodo ob 21. uri bodo nastopili Oblivion. V mesecu avgustu se v torek, 9. avgusta, ob 20. uri napoveduje Librisov večer. Letošnji cikel Večerov na placu pa bo v torek, 23. avgusta, zaključil ob 21. uri nastop skupine Toxine.

Projekt sofinancira Mestna občina Koper.

Foto: Zveza kulturnih društev Mestne občine Koper