DomovNaši krajiPoletni urnik TIC-a in Zvonika

Poletni urnik TIC-a in Zvonika

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Turistično-informacijski center (TIC) Koper v Pretorski palači bo od danes, petka, 16. junija, obratoval po poletnem urniku, in sicer bo vse dni v tednu odprt od 9. do 19. ure. Enak obratovalni čas bo veljal tudi za koprski Zvonik, ki bo za obiskovalce prav tako odprt vse dni v tednu med 9. in 19. uro.

TIC Koper je osrednja točka v mestu, kamor se turisti in obiskovalci mesta lahko obrnejo po dodatne informacije in usmeritve glede znamenitosti, doživetij, restavracij ter nastanitev. V TIC-u so na voljo tudi zemljevidi mesta in druge brezplačne turistične publikacije ter drugi promocijski material.

TIC je obenem tudi odlična točka za nakup spominkov, razglednic in pristnih izdelkov s tega območja. Na policah trgovinice, ki deluje v sklopu TIC Koper, boste našli lokalna vina in oljčna olja, izdelke iz sivke, mešanice soli in druge zanimive proizvode, značilne za Slovensko Istro.

V sklopu obiska TIC-a se obiskovalci lahko odločijo tudi za voden ogled po Pretorski palači, v kateri domuje TIC Koper. Ta srednjeveška palača velja za osrednjo mestno znamenitost, ki obiskovalce vsakič znova navduši s svojo skrivnostno notranjostjo in čudovitim pogledom na osrednji mestni trg.

Tudi koprski Zvonik sodi med največje mestne znamenitosti in prav poletne dni velja izkoristiti za vzpon na razgledno ploščad, od koder se odpira nepozaben razgled na celotno mesto in njegovo okolico.

Foto: ZMKT