DomovNovicePoletno obarvane prireditve so pred vrati

Poletno obarvane prireditve so pred vrati

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

V slovenski Istri se pričenjajo poletno obarvanje prireditve in festivali. V Piranu bodo v mesec junij vstopili s Pandolom na Mediteranu, Izola bo gostila  14. mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema, junij pa bodo v Kopru popestrili številni koncerti.

Med 6. in 10. junijem v izolsko poletje stopa 14. mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema. Filmsko morje bo tudi letos doseglo že znana prizorišča in nove kotičke, se naselilo v galerije in na trge. Filmom se bodo pridružili še pogovori z avtorji, Video na plaži, glasbene noči na izolskem Svetilniku, Podmornica – Otok za mularijo in PRO Otok.

Skok v preteklost boste 8. in 9. junija lahko izkusili na Srednjeveških dnevih v Kubedu.

Skok v preteklost boste 8. in 9. junija lahko izkusili na Srednjeveških dnevih v Kubedu. Foto: arhiv: ekoper.si

Od 8. do 10. junija bo na različnih lokacijah v Piranu potekal Tartini competition 2018 – glasbeno tekmovanje za mlade violiniste in pianiste, ki so mu letos dodali še otroški košarkarski turnir. 22. junija se bodo v Parku Sonce Lucija na Mladi Val Festivalu predstavile lokalne mladinske organizacije in še neuveljavljene glasbene skupine. Mladi se bodo lahko preizkusili v pandolu in skejtanju.

Ljubitelji kulture bodo na svoj račun tudi letos prišli na Primorskem poletnem festivalu. 27. junija bo v Avditoriju Portorož muzikal Vročica sobotne noči. Sodelujoči muzeji, galerije in razstavišča slovenske Istre pa bodo 16. junija odprli svoja vrata v sklopu Poletne muzejske noči.

Prvega junija bo na Titovem trgu koncert Happy 90’s s priljubljeno zvezdnico Alexia. Foto: gossipetv.com

Junij bo v Kopru sprva koncertno obarvan. Prvega junija bo na Titovem trgu koncert Happy 90’s s priljubljeno zvezdnico Alexia. Dan zatem bodo Titov trg zavzeli gypsy punk ritmi skupine Gogol Bordello. Zanimivo bo tudi 1. in 2. junija na šagri v Pradah in 22. ter 23. junija v Gažonu na 7. Festivalu mladih glasbenikov Zvoki Istre.

Med 22. in 24. junijem bodo v Taverni odmevale nove skladbe festivala FENS. Največji koncert tega poletja pa se v Kopru obeta 29. junija, ko bosta v open air areni ob stadionu Bonifika nastopila 2CELLOS.

Praznik oljk, vina in rib bo prvi vikend v juniju napolnil izolske ulice. (foto: Luka Kaše, Riiba)

Junija se začenja tudi Poletje v Ankaranu. S koncertom klasične glasbe bodo 21. junija v Valdoltri obeležili Praznik glasbe. Teden dni kasneje, 29. junija, bodo gostili legendarno slovensko šansonjerko Vito Mavrič. Študentska plaža se bo razgrela vsako soboto, prvič 30. junija z neugnanimi Orleki.

Največji koncert tega poletja se v Kopru obeta 29. junija, ko bosta v open air areni ob stadionu Bonifika nastopila 2CELLOS.

Domače oljke, oljčno olje, lokalno vino in ribe bodo polnile izolske ulice 1. in 2. junija na tradicionalnem Prazniku oljk, vina in rib s ponudbo domačih dobrot, izborom županovega vina in dobro glasbo. V sklopu akcije Zjutraj v morju, opoldne na krožniku se s 4. junijem začenjajo tudi Dnevi domačih pedočev, ko bodo lokalni gostinci ponujali specialitete pripravljene iz svežih školjk. Lokalne dobrote bo sicer v Izoli ob sredah in sobotah vse do septembra mogoče kupovati na lokalni tržnici Ruba sz moje njive.

Koper bo med 9. in 10. junijem gostil 1. Food Truck Festival, 16. junija bo v mestu znova Odprta kuhna, 22. in 23. junija pa bo na Titovem trgu Beer Fest oziroma Festival mikropivovarjev.   

Sredi junija bo v Žusterni znova zaživel park vodnih športov in z morjem povezanih aktivnosti Active Koper. Foto: arhiv ekoper.si

V Piranu se bo junij začel s Pandolom na mediteranu, ki je v zadnjih letih prerastel v priljubljen šport. Turnir bo potekal 2. in 3. julija na Tartinijevem trgu, sodelovalo bo več mednarodnih ekip. 2. junija bo v Kopru potekal Triatlon za pokal Istre, 15. junija pa svoja vrata znova odpira tudi park vodnih športov in z morjem povezanih aktivnosti Active Koper z novim Sea-Fun parkom na vodi. V Žusterni bo 22. junija potekal športni dogodek City Games. Crazy cars, motor show pa bo na parkirišču pri stadionu Bonifika 23. in 24. junija.