DomovNovicePosebna nagrada za zgodovinski dogodek v Kopru

Posebna nagrada za zgodovinski dogodek v Kopru

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

V minulih dneh je v Fort Lauderdalu v ZDA potekal največji in najbolj prepoznaven sejem potniškega ladijskega turizma na svetu Seatrade Cruise Global 2023. Na slovenskem razstavnem prostoru se je predstavila tudi Mestna občina Koper.

Slovenija je že vrsto let prepoznana na svetovnem zemljevidu ladijskega potniškega turizma. Prav s svojo prisotnostjo in zanimivo ponudbo kot celovita destinacija si vedno znova pridobiva visok ugled med svetovnimi ladjarji in posledično je povpraševanje po novih prihodih in obisku naše države vedno večje. Ob vse večjem povpraševanju po postanku v našem največjem pristanišču se v Kopru obeta rekordna sezona – pričakujemo najmanj 81 ladij z več kot 125.000 potniki.

Na posebnem dogodku za najožje poslovne partnerje družbe Azamara Cruises so organizatorji zgodovinskega dogodka Azamara Sister Meet Koper, med katerimi Mestna občina Koper, prejeli nagrado Azamara Tour Operator Award. Spomnimo, da so se lanskega oktobra sočasno ob koprski potniški terminal privezale kar štiri ladje Azamara Cruises.

Michael Pawlus, odgovoren za načrtovanje itinerarjev  pri Azamari, je v svojem podelitvenim nagovoru poudaril, da tako edinstvenega dogodka ne bi bilo brez tesnega sodelovanja vseh deležnikov, Luke Koper, Mestne občine Koper, Slovenske turistične organizacije in lokalnega ladijskega agenta Centralog.

Edinstveni dogodek Azamara Sister Meet Koper Mestna občina Koper načrtuje tudi letos.

Foto: Seatrade Cruise Global 2023, Kleva films