DomovNovicePosvet o novostih za ponudnike nastanitev

Posvet o novostih za ponudnike nastanitev

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Minuli ponedeljek se je v Kopru, na posvetu za ponudnike nastanitev, na katerem so predstavili novosti na področju registracije nastanitvenih obratov in poročanja v turizmu, zbralo več kot 150 udeležencev.

Ker se prvega decembra na področju registracije nastanitvenih obratov in poročanja v turizmu obeta nekaj novosti, so istrske občine v sodelovanju s Policijo, Statističnim uradom Republike Slovenije (SURS) in Agencijo Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (AJPES) v ponedeljek v Protokolarno – prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru pripravili posvet za ponudnike nastanitev.

Slednjega se je udeležilo več kot 150 ponudnikov nastanitev z območja slovenske Istre kot tudi druga zainteresirana javnost, ki so z zanimanjem prisluhnili novostim, ki se bodo pričele izvajati z decembrom. Med drugim te prinašajo manj administrativnih ovir in bolj enostaven sistem poročanja, s katerimi se je želelo olajšati delo ponudnikom nastanitev.

Vsi, ki ste zamudili ponedeljkov posvet v Kopru, se lahko do 16. 11. 2017 prijavite na posvet, ki bo 20. novembra, ob 16. uri v Avditoriju Portorož. Prijave zbirajo na elektronskem naslovu jana@portoroz.si oziroma prek telefona na 05-6748-260. Tudi udeležba na posvetu v Portorožu bo brezplačna.