DomovNaši krajiKoper vse pogosteje obiskujejo tuji novinarji

Koper vse pogosteje obiskujejo tuji novinarji

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Našo občino redno obiskujejo predstavniki tujih medijev, s pridobitvijo naslova Evropska destinacija odličnosti pa bodo obiski tujih novinarjev pri nas še pogostejši.

Tako so minuli petek naše mesto obiskali novinarji iz Madžarske, ki so si z zanimanjem ogledali znamenitosti starega mestnega jedra, kot so Titov trg, Čevljarska ulica, Prešernov trg in Carpacciov trg.

Pred kratkim pa sta se pri nas mudili tudi novinarka in fotografinja iz belgijske kulinarične revije Libelle Lekker, kjer pripravljajo obsežno predstavitev Slovenije in njenih kulinaričnih posebnosti.  Z zanimanjem sta si ogledali naše mesto, naš največji sladki festival Sladko Istro in oljarno Lisjak. Nad videnim sta bili zelo navdušeni. Prav tako navdušenja nad lepotami naših krajev niso mogli skriti turistični agenti iz Srbije in Hrvaške, ki so se minuli mesec udeležili študijske ture z naslovom »Slovenija koju manje poznajete«. Nekateri od njih so bili v Kopru prvič in zaupali so nam, da je mesto s svojo urejenostjo in številnimi kulturno-zgodovinskimi znamenitostmi resnično preseglo njihova pričakovanja. Tako so nekateri že vključili Koper v njihove aranžmaje za prihodnje leto.

Sicer je namen tovrstnih obiskov krepitev sodelovanja s tujimi turističnimi agencijami in večja prepoznavnost destinacije. S pridobitvijo naslova Evropska destinacija odličnosti in posledičnim vstopom v mrežo EDEN, pa si lahko obetamo, da bo tovrstnih obiskov še več.

Tako že v tem tednu pričakujemo obisk dveh francoskih blogerjev Lili Aurélie in Antoina, ki bosta odkrivala bisere Slovenije in Kopra. V začetku novembra pa bomo gostili 20 predstavnikov turističnega in kulturnega sektorja iz avstrijskega Gmünda, sicer tudi Evropske destinacije odličnosti za leto 2011. V okviru projekta EDEN in jesenske študijske ture konec prihodnjega meseca v Koper pride skupina sedmih novinarjev, ki bodo spoznavali dragocenosti Slovenije, med katerimi je tudi naš Koper.