DomovNovicePozdrav pomladi z Altroke okusi

Pozdrav pomladi z Altroke okusi

Naši krajiNoviceTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi letošnjo pomlad v destinaciji Koper bodo zaznamovali pristni istrski okusi. Najprej velikonočno jajce Altroke Istra by Vinakoper, takoj za tem pa še niz Altroke Istra Gourmet Festivalov.

Po lanskoletnem uspešnem sodelovanju in povezovanju turizma destinacije Koper z istrskimi lokalnimi ponudniki na področju gastronomije, bodo tudi letošnjo pomlad zaznamovali Altroke okusi.

Največja vinska klet slovenske Istre – Vinakoper tudi letos v pomlad vstopa z inovativnim gastronomskim izdelkom – velikonočnim čokoladnim jajcem s pralineji, polnjenimi z najboljšim izborom sladkega muškata in refoška iz kleti Vinakoper. Produkt Altroke Istra by Vinakoper so tudi letos razvili v sodelovanju z Obalnimi galerijami Piran in lokalnimi umetniki, ki so poskrbeli za ekskluzivni umetniški videz izdelka, ter lokalnim ponudnikom, čokoladnico Tramontana. »Velikonočno jajce Altroke Istra by Vinakoper združuje odlične istrske okuse, obenem pa prinaša tudi čudovito presenečenje za dve osebi«, pravi direktor Vinakoper mag. Borut Fakin. Prav dvorišče ob vinski kleti Vinakoper pa bo tudi letos prvo prizorišče Altroke Istra Gourmet Festivala, ki bo v četrtek, 26. maja.  Nadvse uspešna prireditev, ki jo je Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper lani zagnal na pobudo in v pomoč pri pokoronskem okrevanju lokalnih ponudnikov gastronomskih izdelkov, bo tako tudi letos popestril dogajanje zadnje četrtke v mesecih od maja do konca septembra. Prireditev, ki je zastavljena kot kulinarična tržnica z istrskimi jedmi in lokalnimi vini ter drugimi istrskimi izdelki, se bo iz mesta tudi letos selila na več lokacij podeželja. Tako bo konec junija na posestvu Santomas pri Šmarjah, konec julija v Sv. Antonu, konec avgusta v Dekanih, septembrska izvedba pa bo tudi letos v Kopru.

V Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper se v zadnjem času čedalje bolj povezujejo z lokalnimi ponudniki, saj se zavedajo, da je turizem na destinaciji kot tudi na širšem območju slovenske Istre lahko uspešen le, če bodo različni deležniki med seboj iskali sinergijske učinke. Tako bodo v kratkem objavili povabilo k sodelovanju na Altroke Istra Gourmet Festivalih, na katerih bodo dobrodošli ponudniki gastronomskih izdelkov iz celotnega območja slovenske Istre.

»Poleg promocije destinacije in njenih ponudnikov je naša vloga tudi povezovanje in sodelovanje, zato vsakič znova radi prisluhnemo pobudam s terena. Tako je lani nastala izjemno uspešna blagovna znamka Altroke Istra, njen podprodukt Gourmet Festival, trgovinica s pristnimi istrskimi izdelki v sklopu našega TIC-a in še bi lahko naštevali«, pravi direktorica Zavoda za mladino, kulturo in turizem Mojca Vojka, ki napoveduje, da imajo še veliko idej in načrtov tudi za v prihodnje.  

Foto: Vinakoper, Jaka Ivančič