DomovNoviceUrbana kavarna na temo OPN tudi ta petek

Urbana kavarna na temo OPN tudi ta petek

Naši krajiNovicePogovoriProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan in delovna ekipa strokovnjakov iz Avtomatik Delovišča v petek, 1. aprila, ob 13. uri vabita, da se jima pridružite na neuradnem urbanističnem posvetu ob kavi v bife Museum.

Zaradi izrednega zanimanja je tudi ta petek rezerviran za neuradni posvet ob kavi z različnimi deležniki na temo urbanizma Kopra, tokrat se bomo ponovno osredotočili na Občinski prostorski načrt.

Mestna občina Koper je k pripravi občinskega prostorskega načrta v letu 2019 pristopila zelo odločno. Na razpisu je izbrala vrhunske strokovnjake, vzpostavila tvorno sodelovanje z različnimi ministrstvi in predstavniki krajevnih skupnosti, obravnavla pa je tudi pobude, ki ste nam jih na podlagi našega poziva posredovali do 28. junija 2019.

Ker je prostor omejena in zelo občutljiva dobrina, je tudi predpisani postopek izdelave OPN-ja zelo natančen in zahteven. Urejanje vsakega posameznega zemljišča je podvrženo številnim pravilom, zakonom in redu, zato smo za vas pripravili kratko pojasnilo z osnovnimi informacijami o pripravi OPN-ja.

V Mestni občini Koper si želimo izdelati dober dokument, ki bo sprostil naše razvojne priložnosti in učinkovito zavaroval naše naravno okolje. Verjamem, da bomo občina, različne javnosti in stroka skupaj, v strpnem in demokratičnem dialogu, pravočasno dosegli zastavljeni cilj.

Urbana kavarna je odprta za javnost, obiskovalci lahko sodelujejo kot poslušalci in sogovorniki. V okviru srečanja bomo skozi pogovor raziskovali posamezne elemente OPN in skupaj oblikovali idejne predloge za mestno jedro in zaledje.

Vabimo vas, da svoja vprašanja in pobude še pred petkovim spletnim dogodkom pošljete na elektronski naslov vesna.pajic@koper.si.

Organizatorji prosijo vse, ki bi se radi redno udeleževali neuradnih urbanističnih posvetov, da svoje osebne podatke zapišejo v spletni formular na povezavi.

Foto: Vojko Rotar