DomovNovicePoziv Študentske organizacije Univerze na Primorskem za finančno pomoč študentom

Poziv Študentske organizacije Univerze na Primorskem za finančno pomoč študentom

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Študentska organizacija Univerze na Primorskem v sodelovanju z Dobrodelnim društvom Petka za nasmeh in Mestno občino Koper objavlja poziv za finančno pomoč študentom v prazničnem času. Poziv za finančno pomoč bo objavljen do petka, 10. decembra, 2021.

Namen poziva je reševanje dalj časa trajajoče socialne stiske študentov, ki je posledica različnih dejavnikov v preteklem študijskem letu. Študenti so se soočali z različnimi socialnimi, bivanjskimi in drugimi stiskami.

Cilj poziva je dodelitev nepovratne finančne pomoči prosilcem, ki izpolnjujejo pogoje in merila iz tega poziva in so na njem izbrani. Predmet poziva je dodelitev nepovratne finančne pomoči študentom v stiski, in sicer v vrednosti 100 evrov.

Poziv je namenjen vsem študentom Univerze na Primorskem, ki v študijskem letu 2021/2022 lahko izkažejo status študenta. Sredstva za finančno pomoč so pridobljena iz naslova Študentske organizacije Univerze na Primorskem in Mestne občine Koper.

Sredstva bodo zbrana na računu Dobrodelnega društva Petka za nasmeh, ki s svojim znanjem in izkušnjami sodeluje pri izvedbi poziva. Študentska organizacija Univerze na Primorskem je za izvedbo tega poziva namenila sredstva v višini 7.500 evrov. Študentska organizacija bo prispevala 5.500 evrov Mestna občina Koper pa 2.000 evrov v okviru razpisa za sofinanciranje letnega delovanja na področju mladine.

Na poziv do petka, 10. decembra, se lahko prijavijo vsi študentje, tako domači kot tuji, ki obiskujejo Univerzo na Primorskem. Pogoji za prijavo na poziv in vsa ostala navodila so objavljeni na spletni strani www.soup.si. Po zaključku prijav bo komisija znotraj Študentske organizacije Univerze na Primorskem pregledala vse prispele vloge in skupaj z društvom Petka za nasmeh bodo razdelili finančna sredstva tistim, ki jih najbolj potrebujejo.

Celotno besedilo poziva in prijavni obrazec sta na voljo na spodnjih povezavah.