DomovNovicePoziv za prijavo škode na kmetijskih pridelkih zaradi škode v neurjih

Poziv za prijavo škode na kmetijskih pridelkih zaradi škode v neurjih

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper je na podlagi sklepov Uprave RS za zaščito in reševanje objavila poziv lastnikom kmetijskih zemljišč za prijavo škode na kmetijskih pridelkih, in sicer za škodo zaradi neurij s točo, nastalo v obdobju od 10. maja do 1. avgusta, ter za škodo zaradi poplav, nastalo v obdobju od 28. do 31. avgusta.

Lastniki kmetijskih zemljišč lahko nastalo škodo prijavijo do 3. novembra, in sicer z oddajo vloge za oceno škode zaradi neurij s točo, ki je dostopna na tej povezavi, oziroma z oddajo vloge za oceno škode zaradi poplav, ki je dostopna na tej povezavi. Oškodovanci lahko obrazce v fizični obliki dobijo v sprejemni pisarni Mestne občine Koper, Verdijeva ulica 10, Koper.

Prijavo je mogoče oddati osebno v sprejemni pisarni Mestne občine Koper na Verdijevi ulici 10 v času uradnih ur, po pošti s priporočeno pošiljko na naslov Mestne občine Koper oziroma po elektronski pošti na naslov obcina@koper.si.

Upravičenci za prijavo škode so oškodovanci, ki so vpisanih v register kmetijskih gospodarstev oziroma imajo urejeno identifikacijsko številko KMG-MID. Če oškodovanec nima urejene KMG-MID številke na datum 31. 5. 2023, ni upravičen do državne pomoči.

Občinske komisije bodo škodo ocenile in jo do 24. novembra vnesle v spletno aplikacijo AJDA.

Foto: Jaka Ivančič