DomovNovicePozor, gneča na cesti!

Pozor, gneča na cesti!

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Na slovenskih cestah zaradi gneče ponekod že nastajajo zastoji. Na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Jelšane in Gruškovje so daljše čakalne dobe, je razvidno s spletne strani prometnoinformacijskega centra. Nekaj časa je bil popolnoma zaprt predor Karavanke, zaradi česar so nastali večkilometrski zastoji na obeh straneh.
 
Na pomurski avtocesti pred prehodom Pince je zaradi prometne nesreče zaprt vozni pas proti Madžarski, nastal je večkilometrski zastoj. Med Hajdino in razcepom Draženci proti Hrvaški je trikilometrski zastoj na koncu podravske avtoceste, pred predorom Karavanke pa je proti Sloveniji štirikilometrski zastoj, proti Avstriji pa trikilometrski. Prometnoinformacijski center voznikom v smeri Kranjske Gore priporoča izvoz Jesenice vzhod.

Gneče in zastoji nastajajo tudi na cestah Lesce-Bled, Obrov-Podgrad-Starod, Lucija-Seča-Sečovlje, Koper-Šmarje-Dragonja, Dolenje pri Jelšanah-Jelšane in Draženci-Podlehnik-Gruškovje. Na primorski avtocesti med Divačo in razcepom Gabrk v smeri Ljubljane predmet na vozišču ovira promet.

Foto: Vojko Rotar

Po podatkih hrvaškega avto kluba HAK je zastoj proti mejnima prehodoma Sečovlje in Dragonja, po zadnjih podatkih slovenske policije pa so čakalne dobe na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Jelšane in Gruškovje. Na mejnem prehodu Sečovlje morajo osebna vozila za vstop čakati pol ure in eno uro za izstop. Na mejnih prehodih Sočerga in Jelšane je čakalna doba za izstop osebnih vozil pol ure in eno uro na mejnem prehodu Starod.

Eno uro morajo za izstop čakati vozniki osebnih vozil na mejnem prehodu Gruškovje, za vstop v državo pa 40 minut. Ne mejnem prehodu Dragonja je čakalna doba pri vstopu za osebna vozila uro in pol, za avtobuse in tovorna vozila pa pol ure. Za izstop morajo osebna vozila čakati 45 minut, avtobusi in tovorna vozila pa pol ure.

Po napovedih prometnoinformacijskega centra bo največja gostota prometa zjutraj in dopoldne na koncu podravske avtoceste pri Dražencih in naprej proti mejnemu prehodu Gruškovje. Zastoju se vozniki lahko izognejo, če uporabijo mejni prehod Dobovec, Zavrč, Ormož ali Središče ob Dravi.

Foto: Vojko Rotar

Gost promet bo tudi na na primorski avtocesti od Ljubljane proti obali, na cestah Koper-Šmarje-Dragonja in Koper-Portorož-Sečovlje. Promentnoinformacijski center voznikom za izogibanje zastoju priporočajo uporabo mejnega prehoda Sočerga. Sicer pa bodo najbolj obremenjeni mejni prehodi Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane, Metlika, Obrežje in Gruškovje.

Tudi na cestah Kozina-Podgrad proti mejnemu prehodu Starod in Postojna-Ilirska Bistrica proti mejnemu prehode Jelšane, na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke v obe smeri in na cesti Lesce-Bled je pričakovan povečan in gost promet. Vozniki naj se na pot odpravijo zgodaj zjutraj ali proti večeru, še priporočajo na Prometno-informacijskem centru za državne ceste.